Samir al Bahra a fost reținut, Mohammad Murad - martor într-un dosar de evaziune cu materiale de construcții (surse)

Polițiștii l-au reținut, în noaptea de luni spre marți, pe administratorul firmei de construcții Bahra Impex, Samir al Bahra, în timp ce omul de afaceri Mohammad Murad și-a păstrat calitatea de martor într-un dosar de evaziune fiscală cu materiale de construcții, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de circa 3,8 milioane de lei, potrivit unor surse judiciare.

Cei doi au fost audiați luni, alături de mai multe persoane, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Luni, polițiștii bucureșteni au efectuat 35 de percheziții în Capitală și în județele Ilfov, Constanța și Prahova și au pus în aplicare mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală cu materiale de construcții, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de circa 3,8 milioane de lei.

Potrivit Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 — 2013, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București au creat și implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea pe lanțurile de tranzacționare a mărfii (materiale de construcții) a mai multor societăți comerciale cu comportament de tip 'fantomă', s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de circa 8.800.000 lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor București și Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…