Șanse pentru Simona Halep să joace la Roland Garros! Americanii dau detalii incredibile despre cazul româncei

Șanse pentru Simona Halep să joace la Roland Garros! Americanii dau detalii incredibile despre cazul româncei

Lucrurile încep să se lămurească cât de cât în cazul Simonei Halep. Conform lui Stere Halep, tatăl sportivei noastre, audierea fiicei sale s-ar ține pe 30 aprilie. Iar jurnaliștii americani de la First Sportz publică detalii potrivit cărora românca ar putea scăpa basma curată. Mai mult, presa de peste Ocean susține că există chiar șanse ca Simona Halep să joace la Roland Garros, turneu programat să înceapă pe 28 mai!

Simona Halep ar putea reveni cât de curând pe terenul de joc. Foto AFP

Simona Halep va fi în sfârșit audiată în cazul de dopaj în care e implicată după ce substanța interzisă Roxadustat a fost depistată în corpul ei. Inițial s-a vorbit de o audiere în luna februarie, potrivit fostului ei antrenor Darren Cahill, pentru ca acum să fie vehiculată data de 30 aprilie.

Simona e bine. Încă nu știm nimic. Cum așteptați dumneavoastră, așa așteptăm și noi. Nu știm ce se întâmplă. Termenul (n.r. – pentru audieri) a fost stabilit, inițial, pe 28 (n.r. – aprilie) dar, din câte am înțeles, a fost amânat pentru 30 (n.r. – aprilie). Suntem bine. Când suntem curați, mergem până-n pânzele albe“, a explicat Stere Halep. Deci primul pas, de a fi stabilită o dată în care Simo își poate susține nevinovăția, a fost făcut.

Wildcard pentru calificări

Al doilea, despre cum va decurge apărarea româncei, a dost dezvăluit de jurnaliștii americani de la First Sportz. "Mai există încă o speranță pentru Simona Halep de a juca la Roland Garros, deoarece poate obține un wildcard pentru intrarea pe tabloul de calificări dacă va fi găsită nevinovată de dopaj.

De când a fost suspendată pentru dopaj, Simona Halep a dus o luptă grea pentru a-și dovedi nevinovăția. Ea a găsit sprijin la șeful WTA, Steve Simon, la fosta legendă a tenisului american, Chris Evert, și la fostul ei antrenor, Darren Cahill. De asemenea, membrii familiei sale au fost întotdeauna alături de ea”, au scris americanii, înainte să dezvăluie amănunte despre cazul Simonei.

Îndoieli asupra probelor prelevate

”În plus, există unele îndoieli cu privire la probele de test care au semnalat că a folosit substanța interzisă. Potrivit informațiilor noastre, sursa medicamentului a fost descoperită de Laboratoire Antidopage Francais (LADF), firmă care a fost angajată de campioana de la Wimbledon 2019 pentru a-i examina probele de urină. Potrivit LADF, Roxadustat nu a apărut ca ingredient pe eticheta suplimentelor orale folosite de Halep.

Aceasta a reprezentat o nouă dificultate pentru WADA, deoarece ingredientele suplimentului alimentar nu au fost detectate de tehnicile lor de identificare a produselor interzise. Probele recoltate înainte și după meciul din turul 1 de la US Open al lui Halep, cu excepția celei care a detectat prezența medicamentului interzis, au ieșit negative. Acest lucru întărește cazul Simona Halep", au scris americanii de la First Sportz.

Chiar dacă șansele de a juca la Roland Garros sunt minime, având în vedere că sportiva din Constanța nu este înscrisă pe tabloul principal la turneul ei favorit, precum și pentru că Simona Halep e în urmă cu pregătirea fizică după ce nu a mai evoluat de 8 luni, totuși acestea există. Simona Halep a negat în permanență orice abatere de la regulament. Românca luptă pentru a-și dovedi nevinovăția și pentru a reveni cât mai curând în competiții.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…