Șapte suspecți arestați la 12 ani după un important furt de diamante pe aeroportul din Amsterdam

Șapte suspecți arestați la 12 ani după un important furt de diamante pe aeroportul din Amsterdam

Șapte persoane au fost arestate și Olanda și Spania, la 12 ani după un furt de diamante de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam considerat unul din cele mai importante furturi de bijuterii din lume din ultimii 15 ani, a anunțat sâmbătă poliția militară olandeză citată de AFP.

Poliția militară a efectuat vineri și sâmbătă un total de șapte arestări în legătură cu furtul din 25 februarie 2005, se precizează într-un comunicat publicat pe contul de Facebook al instituției.

Este vorba de cinci bărbați și două femei, toți cetățeni olandezi, care au fost reținuți la Amsterdam și Valencia, și nu sunt excluse și alte arestări, se mai arată în comunicat.

Bijuteriile, cu o valoare estimată la 72 milioane de dolari (67 milioane euro), se aflau într-un vehicul blindat al companiei aeriene KLM, într-o parte închisă și securizată a aeroportului, și au fost sustrase de indivizi înarmați în timp ce se pregătea urcarea lor într-un avion către Anvers, în nordul Belgiei.

O marte parte din diamantele furate atunci au fost recuperate "direct după jaf", într-un vehicul folosit pentru fugă, dar restul bijuteriilor, cu o valoare estimată în prezent la 43 milioane de dolari (40 milioane de euro), încă nu au putut fi găsite.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

3 Așa o fi?

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mai există DNA?