Sârbii au votat în favoarea amendamentelor constituţionale, anunţă preşedintele Vucic

Sârbii au votat în favoarea amendamentelor constituţionale, anunţă preşedintele Vucic

Cetăţenii sârbi au votat în favoarea amendamentelor constituţionale şi Serbia a trimis o imagine foarte pozitivă către lume, a declarat duminică noaptea preşedintele Aleksandar Vucic după încheierea referendumului privind amendamentele la Constituţie legate de sistemul judiciar, transmite Tanjug.

Pe baza rezultatelor din 97,02% din secţiile de votare, 60,48% din sârbi au votat pentru amendamentele constituţionale, iar 39,52% împotrivă.

Potrivit Tanjug şi B92, în regiunea Serbia Centrală 66,48% s-au pronunţat în favoarea amendamentelor, iar 33,5% împotriva lor.

În capitala Belgrad, au votat în favoarea amendamentelor 45,4% dintre alegători, iar 54,6% s-au pronunţat contra adoptării amendamentelor constituţionale.

Schimbarea Constituţiei a fost propusă de guvernul de la Belgrad pentru a asigura o independenţă, eficienţă şi responsabilitate mai mari pentru sistemul judiciar, o responsabilitate şi independenţă sporite pentru procurorul general, protecţia mai bună a drepturilor cetăţenilor şi consolidarea statului de drept, în conformitate cu angajamentele asumate de Serbia în cadrul negocierilor privind aderarea la Uniunea Europeană, potrivit EFE.

Amendamentele avute în vedere se referă doar la sistemul judiciar şi nu afectează alte părţi ale Constituţiei sârbe. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!