Sarcofag din epoca Imperiului Roman, găsit în mod accidental. Unde a fost descoperit

Sarcofag din epoca Imperiului Roman, găsit în mod accidental. Unde a fost descoperit

Un sarcofag din epoca Imperiului Roman, care aparţine cel mai probabil unui oficial cu rang înalt, a fost scos la suprafață, anul trecut. Acesta a fost găsit într-un vechi cimitir, descoperit accidental de mai mulți muncitori în construcţii, care lucrau la un proiect imobiliar. Obiectul este acum examinat de o echipă de experți din Franța.

Sarcofagul ar data din perioada Imperiului Roman FOTO Twitter

Sarcofagul, care se presupune că ar data din perioada Imperiului Roman și care ar fi aparținut, cel mai probabil unui oficial cu rang înalt, a fost găsit într-un cimitir roman vechi de 2.000 de ani. Cimitirul, la rândul său, a fost scos la suprafață de o echipă de muncitori în construcții.

Descoperirea a fost făcută în nordul Fâşiei Gaza

Situl arheologic se află în nordul Fâşiei Gaza. De la descoperirea sa și până în prezent, 90 de schelete şi gropi comune au fost scoase la suprafață . Cimitirul este examinat de o echipă de experţi din Franţa.

Potrivit unui comunicat al ministerului local pentru antichităţi, arheologii sunt de părere că sarcofagul, realizat din plumb, aparţine unui oficial cu rang înalt din epocă, însă acesta nu a fost deocamdată deschis. Sarcofagul a fost plasat într-un container protector din lemn şi va face obiectul unor studii ulterioare ce vor fi realizate de echipe de experţi din Palestina şi din străinătate.

Purtătorul de cuvânt al ministerului menţionat, Tareq al-Af, a spus că sarcofagul va fi deschis după sosirea la faţa locului a unui expert internaţional în metale. Câteva vase din argilă şi alte obiecte descoperite în acel cimitir sugerează că mormântul datează din urmă cu aproximativ 2.000 de ani, din epoca Imperiului Roman , notează Agerpres.

Tareq al-Af a mai spus că cimitirul găsit în nordul Fâşiei Gaza este situat în perimetrul unui port străvechi care a existat în epocile greacă şi romană.

Gaza este un teritoriu bogat în antichităţi, întrucât a fost un important centru de comerţ pentru multe civilizaţii, începând din perioada Egiptului Antic şi a filistenilor descrişi în Biblie şi până în epoca Imperiului Roman şi a Cruciadelor.

Ruinele descoperite în Gaza includ şi rămăşiţele unui asediu condus de Alexandru cel Mare, precum şi pe cele ale unei invazii mongole.

Fâşia Gaza este condusă de gruparea palestiniană islamistă Hamas, care a purtat patru războaie cu Israelul din 2008.

Aceste conflicte au afectat grav economia locală, iar autorităţile din Gaza angajează de obicei echipe internaţionale de experţi pentru a dezgropa şi conserva descoperirile arheologice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale