Şase persoane, inculpate pentru furtul unei picturi atribuite lui Banksy la Bataclan, în 2019

Şase persoane, inculpate pentru furtul unei picturi atribuite lui Banksy la Bataclan, în 2019

Şase persoane, suspectate că ar fi furat în 2019 de la sala de spectacole Bataclan o pictură atribuită lui Banksy şi care a fost găsită recent în Italia, au fost inculpate vineri şi plasate în arest preventiv, au informat sâmbătă surse judiciare şi poliţieneşti, relatează AFP.

Cele şase persoane au fost arestate marţi în mai multe departamente din sudul, centrul şi estul Franţei, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

Două dintre ele au fost acuzate de furt în bandă organizată, iar celelalte patru pentru ascunderea unui furt în bandă organizată, au precizat sursele. Toţi au fost plasaţi în arest preventiv.

Lucrarea atribuită celebrului artist britanic Banksy fusese pictată în 2018 pe o uşă metalică de urgenţă a sălii de spectacole pariziene Bataclan, sub forma unui omagiu adus locului în care 90 de persoane au fost ucise la 13 noiembrie 2015, în timpul unei serii de atacuri jihadiste la Paris.

Infractorii au luat lucrarea tăind uşa cu un flex în noaptea de 25 spre 26 ianuarie 2019.

Poliţia italiană a anunţat, pe 10 iunie, că a găsit uşa, înfăţişând o tânără cu chipul îndurerat, într-o fermă din Abruzzo, în timpul unei operaţiuni comune a poliţiei franceze şi a carabinerilor italieni.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…