Satu Mare: Grevă spontană de două ore la societatea de transport în comun

O parte a angajaţilor societăţii de transport în comun din Satu Mare au intrat, luni dimineaţa, în grevă spontană de două ore, fiind nemulţumiţi de nivelul de salarizare, se arată pe pagina de Facebook a Transurban SA.

"În data de 23.09.2019 o parte dintre angajaţii Transurban SA Satu Mare au intrat în grevă 'spontană' de două ore (intervalul orar 5,00 - 7,00) motivând faptul că sunt nemulţumiţi de salariile existente. Societatea noastră a majorat salariile anual, în limita posibilităţilor financiare, astfel că salariile de încadrare ale angajaţilor au crescut începând cu anul 2016 după cum urmează: în 2016 creştere de 200 lei, în 2017 creştere de 300 lei, în 2018 creştere de 400 lei. Menţionăm că pentru anul 2019 s-a propus o creştere de 300 lei, pe care aceştia au refuzat-o", precizează sursa citată.

Conducerea societăţii susţine că greva este ilegală, întrucât există un contract colectiv de muncă valabil.

"În ultimii trei ani salariul de încadrare al unui şofer de la Transurban aproape s-a dublat, de la 1.308 lei în 2016 la 2.560 lei în 2019, la care se adaugă sporuri (45%), orele suplimentare (100%), spor de muncă în week-end (100%) şi tichete de masă. La momentul actual la nivelul societăţii noastre există un Contract Colectiv de Muncă valabil până în anul 2020, astfel că greva 'spontană' este ilegală. Greva este o iresponsabilitate faţă de publicul călător din Satu Mare, iar în acest caz nu ne rămâne decât să ne prezentăm scuzele faţă de aceştia", au mai precizat reprezentanţii Transurban. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia