Scandal din cauza unei păsări kiwi. De ce sunt supărați neozeelandezii pe americani

Scandal din cauza unei păsări kiwi. De ce sunt supărați neozeelandezii pe americani

Modul în care a fost tratată o pasăre kiwi la o grădină zoologică din Statele Unite a stârnit indignare în Noua Zeelandă, o petiţie fiind lansată marţi pentru a salva acest exemplar, informează DPA.

Pasărea Kiwi este considerată simbolul neoficial al Noii Zeelande. FOTO EPA EFE (Arhivă)

Grădina zoologică din Miami taxează vizitatorii cu circa 20 de dolari pentru o întâlnire de aproape cu pasărea nocturnă, numită Paora. Videoclipurile distribuite online de către grădina zoologică arată cum Paora este mângâiată şi fotografiată, vizitatorii făcându-şi cu ea selfie-uri sub lumini strălucitoare, scrie Agerpres.

Departamentul pentru Conservare din Noua Zeelandă a declarat că a mulţumit tuturor celor care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care este tratat acest exemplar.

Vom discuta situaţia cu Asociaţia Americană a Grădinilor Zoologice şi a Acvariilor pentru a aborda unele dintre preocupările ridicate cu privire la găzduirea şi tratamentul" păsării, a precizat departamentul într-un tweet.

O petiţie pentru „salvarea acestei păsări kiwi maltratate" a fost lansată online.

A fost îmblânzită şi este supusă unor lumini fluorescente puternice timp de patru zile pe săptămână, fiind atinsă de zeci de persoane străine, mângâiată pe mustăţile sensibile, râzându-se de ea şi fiind expusă ca o jucărie", se indică în petiţie.

Organizatorii au sperat că petiţia va „declanşa o anchetă" privind condiţiile în care trăieşte exemplarul şi că acesta va fi mutat într-un loc mai potrivit.

„Kiwi sunt preţioasele noastre Taonga (comori), nu jucăriile Americii", subliniază petiţia.

Paora a fost trimis la Zoo Miami în 2019 ca ou , în cadrul unui acord special de împrumut între Smithsonian National Zoo şi guvernul din Noua Zeelandă.

Această pasăre incapabilă să zboare, cu picioare puternice şi fără coadă, este considerată simbolul neoficial al Noii Zeelande.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia