Scandal la Digi24/Un ONG foarte cunoscut susține că vaccinurile „provoacă” boli. Dr. Mihai Craiu: Homeopatia este apă cu zahăr, nu tratează nimic

Scandal la Digi24/Un ONG foarte cunoscut susține că vaccinurile „provoacă” boli. Dr. Mihai Craiu: Homeopatia este apă cu zahăr, nu tratează nimic

În plină epidemie de gripă, boală care a provocat moartea a 40 de români în acest sezon, Asociatia pentru Protecţia Consumatorilor din România - o organizaţie care susţine că luptă de 30 de ani pentru drepturile consumatorilor - face un anunţ ce contrazice concluzii ştiinţifice strânse în secole de medicină: vaccinurile nu previn boli, ci provoacă boli. În plus, președintele APC România susține că intenția Parlamentului de a introduce vaccinarea obligatorie încalcă legea privind drepturile pacienților. 

În direct la Digi24.ro, președintele acestei asociații (a nu se confunda cu ANPC - Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, o organizație guvernamentală), Costel Stanciu, și-a prezentat argumentele şi a explicat de ce a simţit nevoia să se pronunţe în acest domeniu.

Medicul pediatru Mihai Craiu, de la Institutul National pentru Sănătatea Mamei și Copilului, a prezentat, la rândul său, argumentele pro-vaccinare și a făcut mai multe clarificări.

Ce spune postarea Asociației Protecției Consumatorilor

„Vaccinurile NU previn boli, vaccinurile provoacă boli! Înainte de a vă injecta cocktailuri de chimicale, citiți prospectul vaccinului, în special compoziția lui și reacțiile adverse, mai bine zis bolile pe care le provoacă!” - se spune într-o primă postare a APC România, făcută în 15 februarie.

„O postare pentru adepții obligativității vaccinării! Astăzi am avut satisfacția identificării unui cabinet stomatologic care a înțeles și aplică legea privind drepturile pacienților! Nicio procedură medicală, aici intră și vaccinarea, nu trebuie realizată fără consimțământul informat al pacientului! Să nu-i lăsăm să legifereze obligativitatea vaccinării! Fiecare ființă umană trebuie să decidă în cunoștință de cauză cu privire la realizarea oricărei proceduri medicale ce urmează a fi efectuată asupra sa, numai după ce i s-au explicat riscurile aplicării acelei proceduri, le-a înțeles și a fost de acord cu aplicarea acesteia. Nu-i lăsați pe alții să decidă pentru voi!”  - se spune într-o altă postare de pe contul Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, din 17 februarie.

Costel Stanciu (APC România): Reacțiile adverse ale vaccinurilor nu sunt altceva decât niște boli

Costel Stanciu, președintele APC România, și dr. Mihai Craiu, de la Institutul National pentru Sănătatea Mamei și Copilului, au dialogat în direct, miercuri, la Digi24, pe acestă temă, fiecare prezentându-și punctul de vedere.

„Vaccinarea este o procedură medicală și ca orice procedură medicală trebuie făcută în baza consimțământului informat al pacientului. Vaccinarea nu trebuie să devină niciodată obligatorie, fiecare consumator trebuie să fie informat în legătură cu reacțiile adverse ale vaccinului și dacă își asumă acele boli, acele riscuri care sunt prevăzute în prospectul vaccinului, este dreptul lui să-și administreze acel vaccin sau să nu și-l administreze, dacă nu-și asumă riscurile”, a declarat Costel Stanciu, președintele Asociației Protecției Consumatorilor din România, la Digi24.

Aveți experți în cadrul Asociației care să spună că vaccinurile provoacă boli, nu le înlătură? a fost întrebat Costel Stanciu.

Prospectul vaccinului e cel care ne spune negru pe alb că vaccinurile au reacții adverse și reacțiile adverse nu sunt altceva decât niște boli!”. a replicat Costel Stanciu.

Dr. Mihai Craiu: Vaccinurile opresc bolile și epidemiile, nu provoacă boli

„Cred că este o confuzie care vine din lipsa de pregătire medicală, dar nu polemizez cu domnul, ci numai vreau să rog ascultătorii noștri să se uite în numărul de cazuri, de-a lungul istoriei, să luăm un singur exemplu - rujeola. În urmă cu 100 de ani, frecvența rujeolei în Statele Unite, o țară cu nivel bun de dezvoltare la acel moment, era de peste 1.000 de ori mai mare decât cea din prezent.

Cu alte cuvinte, actul de vaccinare scade frecvența bolilor, nu o mărește.

Și ca să dăm un exemplu de anul acesta, voi merge la exemplul insulei Samoa, unde a fost epidemie de rujeolă pentru că o persoană, la fel ca domnul Stanciu, a recomandat părinților să folosească lapte de cocos, și nu vaccin antirujeolic, și a fost o epidemie cu peste 5.700 de bolnavi confirmați, 83 de morți, iar statul Samoa a vaccinat peste 94 la sută din copiii eligibili și epidemia s-a oprit. Deci, vaccinurile opresc bolile și epidemiile, nu provoacă boli”, a explicat dr. Mihai Craiu.

Costel Stanciu: În agricultura ecologică, animalelor bolnave nu li se administrează medicamente

„E dreptul oamenilor să se vaccineze sau să nu se vaccineze, da? Dar în baza unui consimțământ, în baza unei asumări a unor riscuri. I-aș da o replică domnului doctor: în agricultura ecologică, atunci când se îmbolnăvesc animalele, nu li se administrează acestora medicamente, se caută prin remedii homeopatice, fitoterapeutice, pentru rezolvarea acelor boli”, a spus Costel Stanciu.

Dr. Mihai Craiu: Homeopatia nu tratează nimic, este apă cu zahăr

Dr. Mihai Craiu i-a răspuns: Eu nu sunt expert în zootehnie și e posibil să aibă dreptate în ceea ce privește animalele. Dar pot să vă asigur că în niciun protocol standardizat din lume, nici în UE, nici în altă parte, homeopatia nu face parte din strategiile de prevenție a bolilor infecto-contagioase. Mesajul pentru ascultători trebuie să fie clar: homeopatia nu tratează nimic, este apă cu zahăr, restul sunt numai speculații.

Costel Stanciu: Și atunci de ce se folosește în agricultura ecologică, dacă este apă cu zahăr, domnule doctor? 

Dr. Mihai Craiu: Am spus, eu nu mă pricep nici la agricultură, nici la zootehnie, vorbeam de oameni, iar proiectul legii vaccinării se referă la oameni, la copiii din România. Ce este de spus e că în ultimul an, mai multe țări foarte importante din Uniunea Europeană, începând cu Germania, cea mai mare economie europeană, au reglementat vaccinarea obligatorie tocmai din cauza unor persoane care răspândesc prin intermediul social media astfel de mesaje inconforme cu știința”.

Costel Stanciu: De pe urma legii vaccinării vor avea de câștigat importatorii

Costel Stanciu: Proiectul legii... legea are următorul titlu, domnule doctor: Legea privind vaccinarea persoanelor în România, iar art.1 se referă la reglementarea activității de vaccinare a copiilor și a adulților - și a adulților! - pe durata vieții, deci nu se referă numai la copii. Cei care ne ascultă trebuie să fie conștienți de faptul că se încearcă vaccinarea obligatorie a tuturor cetățenilor din această țară, nu numai a copiilor! Iar de pe urma acestui proiect de lege - dacă va deveni lege, sperăm să nu devină niciodată lege - vor avea de câștigat importatorii de vaccinuri, marile societăți comerciale, și vor avea de pierdut cetățenii acestei țări.

Dr. Mihai Craiu: Să nu dăm atenție soluțiilor alternative propuse de orice non-expert

Dr.  Mihai Craiu: Nu doresc să polemizez cu dl. președinte, cert este că în acest moment în toate țările civilizate din lume vaccinurile sunt utilizate cu un consimțământ informat, pe care îl tot invocă domnia sa. Eu încurajez părinții să citească prospectele vaccinurilor și în același timp să se informeze despre efectele adverse și despre complicațiile bolilor care sunt prevenite de aceste vaccinuri. În ceea ce privește soluțiile alternative propuse de orice alt non-expert, cred că e cazul să nu le dăm foarte mare atenție. Părintele trebuie să discute cu medicul de familie și să ia cea mai bună decizie plecând de la cunoașterea riscurilor”.

Dr. Mihai Craiu a dat explicații și în privința celor două cazuri de deces, din cauza gripei, înregistrate în acest sezon, în condițiile în care cele două persoane erau vaccinate antigripal,dar aveau și alte boli cronice.

„Eficacitatea vaccinală pentru virusul gripal este în jur de 50 la sută peste tot în lume, adică există pacienți care nu reușesc să facă suficient de mulți anticorpi. Dar dacă ne uităm la numărul de decese de anul trecut de pe vremea asta, vom constata că anul acesta sunt de trei ori mai puține decese decât erau anul trecut. Și asta poate fi atribuită și reacției populației, care anul acesta a dorit să se vaccineze, și reacției autorităților, care au furnizat o cantitate mult mai mare de vaccinuri. Cu alte cuvinte, avem un număr mai mic de decese și datorită vaccinării. Pacienții cu boli foarte grave, cu comorbidități sau foarte în vârstă se vaccinează tocmai pentru a nu face aceste complicații mortale. Dacă ne vom uita din totalul deceselor câte persoane erau vaccinate versus câte erau nevaccinate, cred că cifrele vorbesc de la sine”, a încheiat dr. Mihai Craiu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?