SCANDAL la Neptun! Tudose a vrut să-l demită pe ăla de la ALDE! Tăriceanu și Dragnea au făcut criză de nervi!

SCANDAL la Neptun! Tudose a vrut să-l demită pe ăla de la ALDE! Tăriceanu și Dragnea au făcut criză de nervi!

Scene incredibile la Neptun cu Tudose, Tăriceanu și Dragnea, spun surse din PSD. Imediat după ce s-a anunțat că procurorii DNA l-au pus sub urmărire pe ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru trucarea unui concurs de angajare, premierul Mihai Tudose l-a sunat și i-a spus că așteaptă să-i trimită o copie după demisie pe whatsapp până la ora 16. 

Ăla de la ALDE l-a sunat imediat pe Tăriceanu. Care a luat foc. L-a luat pe Dragnea de mână și l-a scos din sală. La scurt timp a ieșit și Tudose. Dragnea și Tăriceanu erau negri de nervi. A urmat o discuție aprinsă, într-o cameră alăturată. Cert este că până la această oră ăla de la ALDE n-a demisionat. Ba, mai mult, ALDE a mai dat și un comunicat sfidător. 

DNA cere Senatului sa aprobe inceperea urmaririi penale pentru ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), acuzat de trucarea unui concurs de angajare in minister. DNA il acuza oficial de "instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale".

In acelasi dosar, DNA a inceput urmarirea penala a sefei de cabinet a ministrului Ilie, Felicia-Elena Pop, si pentru doi angajati in minister, Maria Alexandrescu si Mihai-Cornel Zaharia.

DNA sustine ca ministrul Viorel Ilie ar fi determinat-o pe directoarea sa de cabinet sa le ceara celor doi membri ai unei comisii de concurs de angajare in minister subiectele si baremele la concurs. DNA arata ca cei doi membri ai comisiei i-ar fi dat subiectele si baremele sefei de cabinet, desi stiau ca acestea erau secrete. In aceeasi zi, sefa de cabinet a lui Viorel Ilie le-ar fi dat unor candidati agreati subiectele si rezolvarile.

DNA arata ca acesti candidati agreati ar fi venit la concurs cu lucrarile gata scrise.

DNA mai arata in comunicatul citat ca ministrul Viorel Ilie ar fi cerut si modificarea statului de functii pentru candidatii agreati astfel incat acestia sa poata indeplini conditiile cerute de lege privind vechimea in munca.

Dosarul DNA este legat de perchezitiile facute de procurori pe 1 august in sediul guvernului, unde functioneaza si Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul.

Viorel Ilie este presedinte ALDE Bacau. El a fost timp de noua ani primar al Municipiului Moinesti.

Comunicatul DNA:

În completarea comunicatului nr. 746/VIII/3 din data de 1 august 2017, referitor la o serie de percheziții efectuate în locații ale unei instituții publice din București, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ILIE Viorel, senator în Parlamentul României și ministrul pentru relația cu Parlamentul, pentru instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în perioada exercitării funcției ministeriale.

În același dosar, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus urmărirea penală față de suspecții:

- POP FELICIA-ELENA, directoare de cabinet a ministrului pentru Relația cu Parlamentul (MRP) 
- ALEXANDRESCU MARIA, angajată în cadrul MRP, membră a comisiei de concurs 
- ZAHARIA MIHAI-CORNEL, angajat în cadrul MRP, membru al comisiei de concurs, 
toți sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale și față de ILIE VIOREL are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Ministerul pentru Relația cu Parlamentul (MPR) a organizat un concurs pentru angajarea de funcționari publici pe funcții contractuale de execuție pe perioadă nedeterminată. Cu referire la concurs, au rezultat indicii că acesta ar fi fost aranjat, astfel încât anumiți candidați agreați de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) să ocupe funcțiile, în detrimentul altora, criteriul competenței devenind total nerelevant.
Proba scrisă a fost stabilită pentru data de 31 iulie 2017.

În acest context, în perioada 20 – 31 iulie 2017, Ilie Viorel, ministru pentru relația cu Parlamentul, cu intenție, a determinat-o pe suspecta Pop Felicia-Elena, directoare de cabinet a ministrului, să solicite membrilor comisiei de concurs Alexandrescu Maria și Zaharia Mihai-Cornel, subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă din data de 31 iulie 2017.

La data de 28 iulie 2017, suspecții Alexandrescu Maria și Zaharia Mihai-Cornel au pus la dispoziția directoarei de cabinet subiectele și baremele de corectare aferente probei scrise, știind că respectivele informații nu erau destinate publicității și că urmează a fi dezvăluite anumitor candidați ce urmau să susțină proba scrisă. În aceeași zi, directoarea de cabinet, suspecta Pop Felicia-Elena a dat candidaților agreați subiectele și rezolvarea lor.

Pe lângă faptul că aceștia au avut acces la subiectele de concurs și la rezolvarea lor, fiind vădit favorizați față de ceilalți candidați, a reieșit ca ei, potrivit înțelegerii, au și întocmit lucrările anterior examenului, iar în ziua examenului trebuia ca lucrările scrise în sala de examen să fie înlocuite cu cele ce fuseseră deja redactate acasă, de către candidații favorizați.

Mai mult, potrivit statului de funcții din schema de personal a ministerului, nu toți candidații favorizați ar fi îndeplinit condițiile de vechime pentru a ocupa posturile. În acest sens, anterior organizării concursului, ministrul Viorel Ilie a dispus modificarea statului de funcții, astfel încât să fie posibilă angajarea acestora.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și volumele cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.
Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Suspecților Pop Felicia-Elena, Alexandrescu Maria și Zaharia Mihai-Cornel li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală și aceștia beneficiind, raportat la stadiul anchetei penale, de prezumția de nevinovăție.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?