Scandalul Azarenka - Svitolina, lămurit la Wimbledon: Organizatorii au explicat cum stau lucrurile

Scandalul Azarenka - Svitolina, lămurit la Wimbledon: Organizatorii au explicat cum stau lucrurile

Organizatorii turneului de la Wimbledon au afirmat că decizia unui jucător de a da sau nu mâna cu adversarul este una "personală", la o zi după criticile aduse de belarusa Victoria Azarenka, huiduită de public la finalul meciului pierdut de ea în faţa ucrainencei Elina Svitolina.

Victoria Azarenka

"Din punct de vedere istoric în tenis, decizia cu privire la felul în care un jucător reacţionează la sfârşitul unui meci este o decizie personală şi nu vrem să începem să impunem o obligaţie", a declarat directoarea turneului londonez de Mare Şlem, Sally Bolton.

După cum a devenit obişnuit, Svitolina nu a dat mâna cu Azarenka după victoria cu 2-6, 6-4, 7-6 (11/9) în optimile de finală, în semn de protest faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

Belarusa a răspuns ridicând mâna în direcţia adversarei, ceea ce a părut un gest de respect, dar a părăsit terenul huiduită de o parte a publicului.

Dubla campioană la Australian Open a declarat după meci că acest tratament "nu a fost corect". Ea a spus că este posibil ca publicul să fi băut în timpul zilei prea mult Pimm's, băutura alcoolizată tradiţională a turneului. "Nu am făcut nimic rău, dar nu pot să controlez publicul. Nu sunt sigur că multă lume a înţeles ce se întâmpla", a adăugat ea. "E păcat dacă la sfârşit lumea se concentrează doar pe strângerile de mână sau pe huiduielile unui public cam beat", a mai spus Azarenka.

Elina Svitolina

Elina Svitolina

Svitolina şi compatrioatele sale au refuzat şi la Roland Garros să dea mâna cu jucătoarele din Rusia şi Belarus, ceea ce a făcut ca, uneori, să fie huiduite. Duminică, Elina a spus că huiduielile ar putea înceta, dacă autorităţile tenisului ar publica o declaraţie în care să explice poziţia jucătorilor ucraineni. "Nu ştiu dacă asta e clar pentru oameni, dacă unii nu ştiu cu adevărat ce se întâmplă", a spus Svitolina.

Cinci jucători din Rusia sau Belarus, un aliat apropiat al Moscovei, ar putea participa la sferturile de finală ale turneului londonez, sportivii din aceste ţări fiind excluşi de la ediţia de anul trecut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB