SCÂRBĂ! Când Tăriceanu a cerut ca parlamentarii să BOICOTEZE cererile DNA au TĂCUT! Magistrații Pro-PSD, atac la ambasadorul SUA!

SCÂRBĂ! Când Tăriceanu a cerut ca parlamentarii să BOICOTEZE cererile DNA au TĂCUT! Magistrații Pro-PSD, atac la ambasadorul SUA!

Ți se face scârbă! Magistrații pro-PSD sar la beregata lui Klemm! Când Tăriceanu a făcut apel ca parlamentarii să nu mai voteze cererile DNA au tăcut mâlc! Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) apreciaza intr-o scrisoare deschisa transmisa luni ca afirmatiile facute recent intr-un interviu de ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, aduc o grava atingere imaginii justitiei, potrivit Agerpres.

NICI UNJR, NICI AMR NU au avut nicio reactie la apelul adresat Parlamentului de Calin Popescu Tariceanu de a nu mai judeca cererile DNA de urmarire penala impotriva unor parlamentari.

Aceasta scrisoare deschisa vine dupa ce ambasadorul SUA, Hans Klemm, a laudat-o recent, intr-un interviu acordat News.ro, pe Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, pentru modul in care gestioneaza lupta anticoruptie, afirmand, in contextul scandalurilor recente legate de numele acesteia, ca si-a creat "dusmani" din oamenii "destul de puternici" pe care i-a trimis la inchisoare, iar acest lucru se vede acum.

 "Vă scriem public direct, folosind calea unei scrisori deschise, deoarece declarațiile pe care le-ați făcut pe data de 26 octombrie (...) aduc gravă atingere imaginii justiției și necesită, față de impactul negativ al acelor declarații asupra bunei funcționări a democrației din România, un răspuns public din partea judecătorilor. Astfel, la întrebarea — legitimă în contextul actual — privind riscul manifestat de excesele procurorilor anticorupție, ați afirmat că 'acest lucru trebuie să îl decidă poporul român, cum ar trebui să se comporte procurorii și judecătorii pentru a-și face treaba. Eu vreau să subliniez doar succesul extraordinar al României în acest domeniu'. Este de neînțeles motivul pentru care reprezentantul Statelor Unite, țară care este luată ca reper pentru respectarea drepturilor și libertăților individuale, face apel la 'justiția populară', o formă de justiție străină de statul de drept și specifică regimurilor totalitare, cu rădăcini în gândirea de drept sovietică", se arată în scrisoarea deschisă.

Autorii scrisorii susțin că ambasadorul SUA a afirmat că aplaudă succesele luptei anticorupție, indiferent care sunt mijloacele folosite pentru a le obține.

"Afirmațiile dumneavoastră, cum a fost cea cu 'aplauzele', sunt primejdioase pentru democrația romanescă, deoarece întăresc mentalitate extrem de periculoasă că scopul scuză mijloacele. În justiție, mijloacele pot perverti scopul. Vă reamintim că România este o țară aflată la 27 de ani depărtare de comunism, o țară în care mentalitatea represivă a instituțiilor de forță, implementată inițial de consilieri sovietici, apoi de educatori români formați și educați de acei consilieri, nu s-a schimbat peste noapte doar prin faptul că România a declarat că a trecut de la dictatură la democrație", se menționează în documentul citat.

Autorii scrisorii îi solicită lui Hans Klemm ca, atunci când va mai lua în discuție aspecte legate de justiție, să aibă în vedere situația de ansamblu, atât cu părțile pozitive, cât și cu cele care mai necesită îmbunătățiri sau corecții.

"Ca reprezentant al țării care a ajuns să fie prosperă și puternică pentru că a pus omul în centru, cu drepturile și libertățile sale, aveți o expertiză enormă pe care o puteți împărtăși cetățenilor români. Lupta împotriva corupției trebuie susținută, dar tocmai din acest motiv nu se pot ignora excesele, abuzurile ori încălcările drepturilor procesuale care pot duce în timp la discreditarea acestei lupte", se precizează în scrisoarea deschisă semnată de judecător Dana Gârbovan (UNJR) și judecător Gabriela Baltag (AMR).



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa