Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: Parcă mi-am trăit toată viaţa aici - VIDEO

Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: Parcă mi-am trăit toată viaţa aici - VIDEO

Astronautul NASA Scott Kelly este la finalul misiunii sale de aproape un an pe ISS, cea mai lungă misiune spaţială a unui astronaut american de până acum, urmând ca acesta să aterizeze pe Pământ pe 2 martie.

Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: Parcă mi-am trăit toată viaţa aici (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/Hepta)

Scott Kelly a publicat pe contul său de Twitter o imagine cu textul: ''Numărătoarea inversă până la trezire. Pământ, mâine vin la tine. Noapte bună de la ISS'', relatează Descoperă.

340 de zile petrecute în cosmos pot avea consecinţe asupra sistemului osos, dar şi asupra vederii. Kelly spune, însă că se simte fizic destul de bine.

"Aş mai putea merge în cosmos pentru încă 100 de zile sau 100 de ani. Cea mai grea parte este să stai izolat de oameni şi anume de oamenii care sunt importanţi pentru tine", a declarat Kelly, în timpul ultimei sale conferinţe de pe orbită.

Într-un interviu anterior, Kelly a spus că, din cosmos, Pământul "arată foarte fragil". El a observat minunatele spectacole de pe ISS, unul dintre ele fiind furtuna Patricia.

Pentru Kelly, aceasta este a patra misiune în spaţiu. "'Probabil nu o să mai revăd Pământul din această perspectivă. Am fost în spaţiu de patru ori până acum, aşa că va fi greu în această privinţă, dar cu siguranţă aştept cu nerăbdare să merg înapoi pe Pământ. Am fost aici pentru un timp foarte lung şi, uneori, când mă gândesc la această perioadă simt de parcă am trăit aici toata viaţa", a declarat astronautul.

Scott Kelly şi-a propus să comunice mult cu oamenii de pe Pământ, socializând cu ei prin intermediul reţelelor sociale şi aşa şi a făcut. El a publicat numeroase imagini pe Twitter făcute la aproximativ 200 de mile deasupra Pământului.

De asemenea, astronautul a promis că va ţine un jurnal personal al experienţelor sale de pe staţia spaţială şi a spus că îl va împărtăşi cu publicul.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!

5 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți