Scrimă: Simona Pop, campioană la Rio, felicitată de premierul Ungariei

Scrimă: Simona Pop, campioană la Rio, felicitată de premierul Ungariei

Sportiva româncă Simona Pop, campioană olimpică în concursul de spadă feminin pe echipe de la Rio de Janeiro, a fost felicitată de premierul Ungariei, Viktor Orban, informează agenția de presă MTI.

 

Viktor Orban i-a trimis o scrisoare de felicitare Simonei Pop. După victoria sa la Rio, sportiva, care este originară din Satu Mare, a devenit populară în Ungaria fiindcă a mulțumit orașului său natal atât în maghiară, cât și în română, pe un portal de știri.

Orban a felicitat-o pe Pop pentru victoria sa la Olimpiadă și i-a urat să fie sănătoasă și să obțină și alte succese. Scrisoarea i-a fost înmânată scrimerei de Annamaria Bekefi, consulul Ungariei la Cluj.

Apreciind că scrisoarea înseamnă o mare onoare, Pop a declarat pentru agenția MTI că tatăl ei a fost etnic maghiar, iar familia ei vorbea ungurește când ea era copil. Pop a precizat că ea a urmat liceul și universitatea în limba română.

Sportiva a adăugat că în urmă cu câțiva ani a semnat cu CSA Steaua, clubul Armatei, astfel că ea nu a putut aplica pentru obținerea cetățeniei maghiare.

"După ce mă voi retrage din activitatea competițională și voi părăsi armată română, cel mai probabil voi aplica pentru ea", a spus Pop.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguț, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro