Se zguduie baraca? Băiatul lui Dragnea a ieșit din afacerea cu restaurante în urma dezvăluirilor! Fostul șofer al lui Dragnea a luat acțiunile cu doar 120 de lei!

Se zguduie baraca? Băiatul lui Dragnea a ieșit din afacerea cu restaurante în urma dezvăluirilor! Fostul șofer al lui Dragnea a luat acțiunile cu doar 120 de lei!

Se zguduie baraca? Băiatul lui Dragnea a ieșit din afacerea cu restaurante în urma dezvăluirilor! Fostul șofer al lui Dragnea a luat acțiunile cu doar 120 de lei! Valentin Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, s-a retras din acționariatul firmei Briza Dunării Events din Teleorman, care operează restaurantul cu plajă Briza Dunării deschis în urmă cu trei ani în apropiere de Turnu Măgurele, pe malul Dunării. Firma a fost înființată în toamna anului trecut. Dragnea controla afacerea cu 60% din părțile sociale, anunță  Profit.ro .

El i-a cesionat acțiunile partenerului său de afaceri din firmă, Mădălin Ioniță, cu doar 120 de lei, valoarea nominală a participației. Dragnea junior controlează mai multe firme, printre care și Ferma de porci Salcia.

Cine este Mădălin Ioniță

Unul dintre cei mai loiali parteneri pe care i-a avut Dragnea în ultimii douăzeci de ani este fostul său șofer, Mădălin Ioniță. Acesta conducea mașinile cu care se deplasa liderul PSD în perioada cât a fost Prefect de Teleorman și președinte al Consiliului Județean. Acum, Dragnea are șofer de la SPP, iar Ioniță este om de afaceri, asociat cu Dragnea Jr.

Ioniță își petrece cea mai mare parte a timpului la restaurantul Briza Dunării din Turnu Măgurele, pe malul apei, în sediul unui vechi post al Poliției de Frontieră. În oraș toată lumea știe că restaurantul este al lui Liviu Dragnea. În acte, însă, proprietari sunt fostul șofer și Dragnea Junior.

Ioniță a donat și el 75.000 lei la PSD în 2007, iar o parte din chermezele PSD au fost organizate la cârciuma de la Dunăre, a scris  RISE Project .

Ce afaceri deținea băiatul lui Dragnea

Ştefan Valentin Dragnea(28 de ani), deținea pe 18 februarie 2017 firme cu afaceri de 20 de milioane de euro, dezvăluia Supervizor.ro. Acesta deţinea, între altele, un club de manele la Turnu Măgurele(pe care, iată, taman l-a vândut), o fermă de porci şi un magazin de pantofi de lux în Bucureşti.

Numit de presa locală/regională “jupânelul Teleormanului“, Ştefan Valentin Dragnea este asociat la 3 firme:

* BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria (CUI: 36529216)

* S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL Alexandria, fosta LUDIKON SYSTEM SRL Bucureşti (CUI: 15066666)

* ZOOVEG 2010 SRL Liţa (CUI: 27202818)

Să le luăm pe rând, să nu le încurcăm… că sunt nişte încrengături frumoase!

* BRIZA DUNĂRII EVENTS – restaurant înfiinţat anul trecut… fără administrator!

Societatea BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria a fost înfiinţată în septembrie 2016, are ca obiect principal de activitate “restaurante“, iar DRAGNEA jr. deţine 60% din capitalul social (care este de 200 lei), partener de afacere fiindu-i Mădălin IONIŢĂ (44 de ani). Dubios este faptul că la Registrul Comerţului nu există menţionat administratorul, problemă care apare şi în decizia de înfiinţare a societăţii, publicată în Monitorul Oficial nr.3435 din 22.09.2016! Conform presei din Teleorman, Mădălin Ioniţă a fost șoferul președintelui PSD şi a operat şi până în septembrie 2016 clubul Briza Dunării de pe malul fluviului.

LUDIKON SYSTEM a fost rebotezată

S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL a fost înfiinţată în 2002, cu sediul social în Bucureşti şi cu numele FREDO SISTEM SRL. A fost redenumită LUDIKON SYSTEM SRL în 2009, iar anul trecut a fost mutată la Alexandria şi rebotezată S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL. Ştefan Valentin DRAGNEA a devenit asociat pe 10 aprilie 2014, iar asociat majoritar (90%) pe 23 aprilie 2014, dar demn de menţionat este faptul că firma a fost deţinută la un moment dat şi de un off-shore din Seychelles – LAWAS INVEST & TRADE Inc, reprezentat de George Aristide MINCULESCU (48 de ani).

După cum se poate observa din tabelul de mai jos, firma a început “să mişte” după preluarea de către “jupânelul Teleormanului”, cu menţiunea că, totuşi, în 2015 a înregistrat un regres, atât cifra de afaceri, cât şi profitul net fiind mai mici decât în anul anterior.

Totuşi, această firmă nu este foarte importantă prin rezultatele obţinute, ci pentru că este implicată în structura asociaţilor/acţionarilor altor două societăţi, mult mai mari şi mai importante. Astfel, S & P INVESTMENT MANAGEMENT este asociat/acţionar la:

* FERMA SALCIA SA Salcia, fosta ROMCIP SA (CUI: 1413951)

* INTERFRIGO LOGISTICS SRL Piteşti (CUI: 25533351)

Şi combinatul de porci s-a rebranduit… şi şi-a tras firmă de pantofi

Cunoscută drept ROMCIP SA şi rebotezată la începutul acestui an, FERMA SALCIA SA se ocupă de creşterea porcilor şi are un capital social de 801.835 lei, deţinut de:

S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL – 99,84%
Ilie Liviu DRAGNE (48 de ani) – 0,16%
Acest Ilie Liviu DRAGNE (fără “A” la final)  este preşedinte al Consiliului de Administraţie şi mai apare şi în alte afaceri ale lui Ştefan Valentin DRAGNEA, find menţionat de presa locală drept o rudă (apropiată) a familiei DRAGNEA. S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL a devenit acţionar “la porci” în ianuarie 2014, când a preluat pachetul de acţiuni deţinut de Petre PITIŞ. În anul schimbării de acţionariat, cifra de afaceri a crescut cu aproape 20%.

Interesant este faptul că acest combinat de creştere a porcilor a înfiinţat o firmă “de pantofi”. Mai exact, în noiembrie 2015, ROMCIP SA (aşa se numea atunci) s-a asociat cu PANTOFI LUX ŞTEFAN SRL Bucureşti (CUI: 29527913) şi cu Adrian MLĂDINOIU (35 de ani) (fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea, numit de câteva săptămâni secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului)şi au înfiinţat ŞTEFAN BURDEA SHOES SRL Bucureşti (CUI: 35213630). Această societate se ocupă de “comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încăltamintei” şi este administrată de… Ilie-Liviu DRAGNE.

Doar asociat minoritar la o firmă de transport

La INTERFRIGO LOGISTICS SRL, fosta LUDIKON SYSTEM SRL deţine doar 1% din capitalul social, celelalte părţi sociale fiind la:

Dan-Liviu BARCARU (52 de ani) – 89%
Ion-Daniel MOCANU (40 de ani) – 10%

Firma are ca obiect principal de activitate “transporturi rutiere de mărfuri” şi a avut cele mai bune rezultate în 2013 – cifră de afaceri de 48 milioane lei şi profit net de 6,38 milioane lei. Nu deţine autocare şi, prin urmare, este de bănuit că nu oferă şi servicii de transport alegători!

Prima afacere mai serioasă trecută pe numele “jupânelului”

ZOOVEG 2010 SRL se ocupă de “cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”, are sediul social în localitatea Liţa din judeţul Teleorman şi este deţinută de:

Ştefan Valentin DRAGNEA – 70,10%
Gabriel PUTINEANU (43 de ani) – 20,59%
Ilie Liviu DRAGNE – 9,31%

Din decembrie 2016, administrator al societăţii a devenit Ilie Liviu DRAGNE, urmare a schimbării structurii asociaţilor. DRAGNEA este prezent în această firmă din ianuarie 2015 (prin LUDIKON SYSTEM SRL), iar la finalul anului trecut s-a implicat direct, iniţial printr-o majorare de capital social, urmată de preluarea părţilor sociale de la LUDIKON SYSTEM SRL. În 2015, profitul net a crescut de 5,83 ori faţă de anul anterior, ajungând la 2,85 milioane lei, la o cifră de afaceri de 10,11 milioane lei.

Afacere de 3,25 milioane euro cumpărată cu 6.000 de euro

În aprilie 2015, ZOOVEG 2010 SRL devine unic asociat la GRANSILOZ SRL Liţa (CUI: 24209811), preluând părţile sociale deţinute de Gabriel PUTINEANU şi Dănel BARAC. Cei doi deţineau împreună 99,62% din capitalul social (26.410 lei), iar cesiunea s-a efectuat oficial la valoarea nominală. Altfel spus, ZOOVEG 2010 SRL a plătit sub 6.000 de euro pentru o firmă cu afaceri de 3,25 milioane euro (în 2014).

În anul în care a ajuns pe mâna lui Ştefan Valentin DRAGNEA, societatea GRANSILOZ SRL a înregistrat o majorare a cifrei de afaceri cu 21,79 milioane lei şi o creştere de 17 ori a profitului net.

Se aşteaptă scuze de la CAPITAL şi FORBES!

Acestea sunt afacerile în care este implicat oficial Ştefan Valentin DRAGNEA, ca asociat direct sau indirect (prin alte firme). La nivel de zvon/bârfă, există şi alte firme care sunt atribuite familiei DRAGNEA (TEL DRUM SA, de exemplu), dar în acte sunt deţinute de alte persoane. Totuşi, pentru un tânăr de aproape 28 de ani, sunt suficiente realizările de până acum, mai ales că achiziţiile importante le-a efectuat în ultimii 2-3 ani… şi probabil vor fi urmate de altele.

Iar dacă luăm în calcul numai S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL (2.513.690 lei), ZOOVEG 2010 SRL (10.109.623 lei), FERMA SALCIA SA (39.558.826 lei) şi GRANSILOZ SRL (36.373.130 lei), rezultă afaceri de aproape 20 milioane euro la nivelul anului 2015. Eu cred că doar din invidie nu l-au menţionat cei de la TOP CAPITAL şi TOP FORBES pe acest tânăr întreprinzător român!

Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 SF curat...