Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO

Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a intrat oficial în lupta cu Nicuşor Dan, Cristian Popescu Piedone şi Gabriela Firea venind pe o motocicletă la depunerea candidaturilor.

Sebastian Burduja a venit să-și depună candidatura pe motocicletă FOTO; captură video

Sebastian Burduja și-a depus sâmbătă candidatura pentru postul de primar al Bucureștiului din partea PNL. El a venit la sediul biroului electoral pe motocicletă, și a fost așteptat de Nicolae Ciucă, președintele PNL.

„Este o cursă în patru și asta înseamnă frumusețea democrației. Am un plan pentru București”, a spus Burduja după ce și-a depus candidatura.

În urmă cu ceva timp. El a acordat un interviu revistei motoADN, în care povestește că s-a urcat prima dată pe motocicletă la 16 ani pentru a putea ajunge mai ușor la liceu, fiindcă era nevoit să schimbe două autobuze, scrie romaniatv.net.

Din primăvară până toamna târziu, modul de a ajunge la liceu a fost o Gilera - practic un scuter, cu look de motocicletă. La 18 ani m-am urcat pe o Honda CBR 600F și restul e istorie”, spunea liberalul.

El spune că motocicleta i-a adus în viață „un sentiment de libertate pur și simplu unic”, prieteni dragi și un mod de a conduce „permanent conectat cu drumul”.

Burduja spune în revista dedicată pasionaților de moto că muncește într-un ritm „infernal” și

Candidatul PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, afirmă că s-a înscris într-o cursă electorală „strânsă”, în care sunt „patru candidaţi cu şanse”, iar voturile se vor fragmenta.

„Din păcate, fiecare zi care a trecut în aceste dezbateri, retrageri, scenarii, sondaje, comentarii, ipoteze a fost o zi pierdută în care nu s-a vorbit despre Bucureşti. (...) Acest lucru a avantajat în mod cert primarul în funcţie. (...) În Bucureşti, PNL a desemnat un candidat propriu după opt ani. (...) Eu cred că este o cursă deschisă în care cei patru candidaţi au o şansă să câştige şi eu cred că alegerile vor fi strânse. Pe 9 iunie va fi o bătălie strânsă, între 20 - 30% între cei patru. (...) În actuala formulă, în care există patru candidaţi cu şanse, este creată premisa ca cel mai bun să câştige, pentru că voturile se vor fragmenta, probabil, între cei patru, şi atunci fiecare dintre noi avem o şansă să fim pe primul loc", a afirmat Burduja, vineri, la Digi 24.

El a punctat că "nu se ia după sondaje" ci că doreşte să prezinte bucureştenilor o alternativă, pentru sine Bucureştiul fiind cel mai important motor al României.

„Ceilalţi trei candidaţi sunt sau au fost primari în Bucureşti. Bucureştenii s-au lămurit ce au reuşit să facă. Dacă sunt mulţumiţi sau consideră că ei au făcut o treabă bună, îi rog să nu mă voteze. (...) Pentru mine funcţia nu e o miză în sine. Nu am alergat după funcţii. Pentru mine, e o miză să prezint ideile şi valorile mele bucureştenilor. Asta este important. Că unii colegi consideră că, în 2028, vor fi şanse mari, este analiza lor. Oricum eu nu mă lupt pentru un fotoliu de primar, mă lupt pentru ideile mele. Este un tablou în care sunt trei candidaţi care reprezintă, din punctul meu de vedere, trecutul şi ştim, ne-am lămurit, ce pot şi ce nu pot să facă şi există candidatura mea care înseamnă o şansă de schimbare a Bucureştiului, o şansă care se bazează pe un plan foarte concret, pe o echipă şi pe rezultatele avute în funcţiile publice pe care le-am avut. Cred că într-un timp scurt, şi la Digitalizare şi la Energie, am livrat performanţă”, a adăugat Burduja.

Referitor la mandatul Gabrielei Firea de primar general, Burduja a spus: „Dacă aş fi considerat că există o alternativă în persoana dânsei, nu m-aş fi înscris în această cursă. (...) De aceea, sunt obligat şi nu am stat pe margine. Să recunoaştem, e o cursă dificilă, timpul e foarte scurt. Au fost foarte multe ezitări care au dezamăgit bucureştenii. Nu trebuie să ne ascundem de lucrul acesta. Vin şi prezint această alternativă pentru că simt că e obligaţia mea de cetăţean. Cred că după 34 de ani, România poate deveni un exemplu cu o campanie decentă, axată pe soluţii. (...) Mesajul principal pentru doamna Gabriela Firea ar fi să avem o competiţie corectă, pe soluţii şi bazată pe rezultatele fiecăruia, în funcţiile publice pe care le-a avut”.

Întrebarea pe care Burduja i-a transmis-o Gabrielei Firea a fost: „Ce nu a făcut în primul mandat şi crede că ar putea face acum, în 2024?”

Sebastian Burduja a precizat că, începând de luni, va fi în concediu fără plată la Ministerul Energiei şi atribuţiile sale de ministru vor fi delegate secretarului general.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?