Secretarul general al NATO, la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est din București

Secretarul general al NATO, la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est din București

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, vizitează joi sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est din București, unde se desfășoară exercițiul Dacian Lynx 2016, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Potrivit sursei citate, la exercițiu participă aproximativ 250 de militari din 11 state membre ale NATO. Este vorba de un exercițiu de comandament, asistat de calculator, conceput pentru a evalua dacă a fost atinsă Capabilitatea Operațională Inițială și capacitatea de a exercita comanda și controlul asupra Unităților de Integrare a Forțelor NATO din România, respectiv Bulgaria, adaugă MApN.

"Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est contribuie la consolidarea structurii de forțe a NATO, oferind opțiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Alianței în zona sudică a flancului estic aliat", se arată în comunicatul ministerului.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, participă joi și la inaugurarea sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu alături de mai mulți oficiali străini și români.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale