Secretarul general al ONU face apel la evitarea violenţei în Venezuela

Secretarul general al ONU face apel la evitarea violenţei în Venezuela

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, face un apel puternic la evitarea violenţei în Venezuela, a afirmat un purtător de cuvânt al organizaţiei vineri, după ce a avut loc primul incident, soldat cu victime, în contextul eforturilor de a aduce ajutoare umanitare în ţara sud-americană, în pofida opoziţiei preşedintelui Nicolas Maduro, relatează agenţia Reuters.

''Este regretabilă orice pierdere de vieţi omeneşti'', a declarat purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric presei. ''Privind în perspectivă, secretarul general face un apel puternic la evitarea violenţei'', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a promis că va aduce ajutoare străine din ţările vecine sâmbătă şi a făcut apel la forţele de securitate să nu se supună ordinelor lui Maduro şi să lase ajutoarele să intre în ţară, care se confruntă cu o penurie de alimente şi medicamente.

Organizaţia neguvernamentală pentru apărarea drepturilor omului Kapé Kapé a declarat pentru AFP că două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 15 au fost rănite vineri în confruntări cu armata în sud-estul Venezuelei, la graniţa cu Brazilia, în timp ce încercau să-i împiedice pe militari să blocheze o rută pentru intrarea ajutorului umanitar.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…