Secretele longevităţii Emmei Morano, care are 116 ani: Ouă crude, somn bun şi brandy

Secretele longevităţii Emmei Morano, care are 116 ani: Ouă crude, somn bun şi brandy

Cea mai bătrână persoană din lume este italianca Emma Morano. Emma susţine că secretul longevităţii sale constă în consumul zilnic de ouă crude, într-un somn bun, dar şi în delectarea cu câteva paharele de brandy, transmit Washington Post.

Secretele longevităţii Emmei Morano, care are 116 ani: Ouă crude, somn bun şi brandy

Italianca, o celibatară convinsă, a primit vineri dimineaţa vestea performanţei sale de a fi ultima persoană cu o vârstă atât de înaintată (116 ani), după ce oponenta ei, în cursa longevităţii, Susannah Mushatth, a trecut în nefiinţă joi seară. La aflarea veştii, bătrâna a exclamat: ”Oh Doamne, sunt pe pământul asta de când lumea”, citează The Telegraph.

Emma Morano s-a născut în nordul Italiei, în regiunea Piedmont, pe data de 29 noiembrie 1899. Acum locuieşte într-un mic orăşel de pe coastă, la graniţa cu Elveţia. În ciuda vârstei sale înaintate, doctorii spun că venerabila doamna nu prezintă nicio problemă de sănătate.

New York Times relata în 2015 că în adolescenţă, Emma suferea de anemie, aşa că un doctor i-a recomandat să consume zilnic ouă crude, obicei la care nu a renunţat nici până azi.

Italianca este separată de soţul ei din anul 1938. A decis să nu repete experienţa mariajului, în ciuda numărului mare de pretendenţi pe care i-a avut de-a lungul timpului. Emma, relatează tot New York Times, urăşte să fie dominate, iar renunţarea la un trăi conjugal i-a asigurat o viaţă liniştită, dovadă fiind şi vârstă înaintată la care a ajuns.

Emma Morano s-a retras din activitate târziu, la 75 de ani. A avut de-a lungul timpului, profesii diverse: a fost, printre altele, bucătar şi muncitor în fabrică.

Reporterii au vizitat-o vineri, la casa sa din Verbania însă, potrivit Associated Press, aceştia au trebuit să aştepte puţin, pentru că doamna Morano tocmai trăgea un pui de somn.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital