Sector 1: Proiectul de amenajare a zonei pietonale din faţa Gării de Nord, adoptat de consilierii locali

Sector 1: Proiectul de amenajare a zonei pietonale din faţa Gării de Nord, adoptat de consilierii locali

Proiectul de hotărâre privind amenajarea zonei pietonale din faţa Gării de Nord şi alte obiective de investiţii a fost adoptat, joi, de consilierii locali ai Sectorului 1.

Hotărârea a fost adoptată cu 17 voturi "pentru" şi 9 abţineri.

De asemenea, hotărârea vizează reabilitarea pasajului superior km 6+645 Bucureşti-Roşiori, străpungere strada Nordului cu strada Elena Văcărescu, străpungere strada Parcului cu strada Băiculeşti, prelungire strada Drumul Nisipoasa - Pod Pipera, străpungere Drumul Săbăreni - centura Bucureşti, Nod Chitila - Închidere inel median, dezvoltarea unui coridor de mobilitate ciclistică de-a lungul liniilor de cale ferată care traversează Sectorul 1.

Prin hotărâre se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru cooperarea autorităţii locale cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Municipalitate, în vederea finanţării şi realizării în comun a acestor obiective de investiţii.

Extinderea pe care a cunoscut-o zona urbană, dezvoltarea accelerată şi apariţia unor cartiere noi a dus în timp la depăşirea capacităţii de preluare a traficului pe actualele artere de circulaţie, se arată în hotărâre.

Potrivit sursei citate, pentru rezolvarea situaţiei şi diversificarea ofertei de transport la nivelul Sectorului 1 au fost identificate posibile zone de intervenţie pentru realizarea unor proiecte de investiţii ce presupun străpungeri în zonele de cale ferată care traversează sectorul, prelungiri ale străzilor adiacente căii ferate, dezvoltarea unui coridor de mobilitate ciclistică de-a lungul liniilor de cale ferată care traversează Sectorul 1.

Totodată, se propune reabilitarea Pasajului superior km 6+645 Bucureşti-Roşiori pentru accesul în siguranţă a mijloacelor de transport şi al pietonilor, se arată în proiect. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia