Ședință de plen a Camerei Deputaților după reuniunea solemnă dedicată regelui Mihai; Statutul magistraților, pe ordinea de zi

Ședință de plen a Camerei Deputaților după reuniunea solemnă dedicată regelui Mihai; Statutul magistraților, pe ordinea de zi

Ședința de plen a Camerei Deputaților a fost prelungită luni, urmând să fie dezbătute o serie de proiecte în vederea acordării votului final, printre care și cel privind Statutul magistraților, dar și modificarea legii ANI.

 Decizia a fost luată de Comitetul liderilor de grupuri parlamentare.

Propunerea a aparținut grupurilor PSD și ALDE.

Plenul Camerei se desfășoară la 15 minute după finalizarea ședinței solemne a Parlamentului dedicată omagierii Regelui Mihai, a precizat liderul grupului USR, Gabriel-Cristian Seidler.

"Imediat după încheierea ședinței solemne să intre la vot legea de modificare a ANI, o dedicație pentru câțiva senatori și deputați cu probleme de integritate din coaliția majoritară, și mai apoi modificarea Legii 303 — prima din seria legilor Justiției — cea care s-a votat pe amendamente săptămâna trecută vreo 11 ore", a arătat Seidler.

El a amintit și de o propunere de modificare a Regulamentului Camerei, inițiată de deputatul PSD Florin Iordache, alături de doi parlamentari PSD și ALDE.

"E o propunere de modificare a Regulamentului care vine tot din partea coaliției majoritare, prin care, pe de o parte liderii de grup nu vor mai participa la lucrările Biroului permanent — deranjăm — și mai apoi toate amendamentele să fie respinse în grup printr-un singur vot în plenul Camerei. Comisia de Regulament se va întruni astăzi, probabil de la ora 17,00, va da un raport de adoptare și peste câteva zile, prin vot final, să avem un regulament schimbat prin care Camera Deputaților devine o instituție de decor, în care nu se mai dezbate, doar se votează, precum tancul sovietic — pe repede înainte", a afirmat deputatul USR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?