Șefa DNA le-a dat-o prin guriță! NU se duce la Comisia Dragnea! Sclavul Fifor, chemat la ordin de Antena 3!

Șefa DNA le-a dat-o prin guriță! NU se duce la Comisia Dragnea! Sclavul Fifor, chemat la ordin de Antena 3!

Șefa DNA le-a dat-o prin guriță! NU se duce la Comisia Dragnea! Sclavul Fifor, chemat la ordin de Antena 3! Laura Codruța Kovesi refuză să se prezinte la audierile din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009. Șefa DNA motiveaza ca are de partea ei o hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii, care interzice obligarea procurorilor sa se prezinte in fata comisiilor parlamentare, precum si o decizie a Curtii Constitutionale din 1994, potrivit careia dispozitiile din regulamentele Parlamentului care obliga persoane sa se prezinte la comisiile de ancheta sunt neconstitutionale.

Procurorul-șef al DNA a trimis o scrisoare comisiei:

„Referitor la adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/49/7.06.2017 privind solicitarea de a mă prezenta în data de 14 iunie 2017 în fața Comisiei parlamentare de anchetă, vă comunic faptul că, la data de 24 mai 2007, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că „procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească”, se arată în scrisoarea lui Kovesi.

„Prin Decizia nr. 317 din 13 aprilie 2006 și Decizia nr. 45 din 17 mai 1994, Curtea Constituțională a României a decis ca dispozițiile din regulamentele interne ale Senatului sau Camerei Deputaților care prevăd obligativitatea persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituționale.

Față de aceste aspecte, vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la ședința Comisie de anchetă”, se mai arată în scrisoarea șefei DNA.

Sclavul Fifor, președintele comisiei de anchetă, chemat la ordin de Antena 3, a declarat în emisiunea Esențial că urmează ca împreună cu ceilalți membri ai comisiei să se ia o decizie pentru ceea ce urmează.

„S-a primit această adresă la comisie, urmează să mă consult și cu ceilalți colegi din comisie și să vedem cum vom proceda mai departe. Este o corespondență între comisie și doamna Laura Codruța Kovesi, o corespondență normală, rămâne să vedem cum vom proceda după ce vom analiza în cazul comisiei, luni, la 10, când vom relua lucrările”, a declarat Mihai Fifor.

Deputatii au adoptat pe 9 mai, cu 171 voturi "pentru", 98 de voturi "impotriva" si o abtinere, un Proiect de Hotarare privind modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor, care prevede ca persoanele care sunt citate la audieri in cadrul comisiilor de ancheta sa fie obligate sa dea curs invitatiei, in caz contrar existand posibilitatea ca acestea sa fie acuzate de ascunderea unor date necesare pentru aflarea adevarului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…

5 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...