Şeful Poliţiei Rutiere Braşov, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie, a fost arestat preventiv

Şeful Poliţiei Rutiere Braşov, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie, a fost arestat preventiv

Şeful Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie, a fost arestat preventiv, miercuri seară, pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis pe numele său de Tribunalul Braşov, el contestând deja decizia în sală.

Claudiu Tămârjan, şeful Poliţiei Rutiere Braşov (Imagine: bv.politiaromana.ro)

Şeful Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan, a fost adus la Tribunalul Braşov miercuri, în jurul orei 14.00, fiind audiat mai multe ore de către magistraţi, care după ora 18.00 au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Claudiu Tămârjan a contestat deja decizia în sală, contestaţia urmând să fie judecată la Curtea de Apel Braşov.

Avocatul şefului Poliţiei Rutiere Braşov a declarat că în acelaşi dosar mai sunt cercetate multe alte persoane, între care, cel mai probabil, şi subalterni ai lui Claudiu Tămârjan.

La ora transmiterii acestei ştiri, şeful Poliţiei Rutiere Braşov a fost scos încătuşat din sediul Tribunalului Braşov şi urcat într-o maşină cu care urmează să fie dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Potrivit procurorilor Serviciului Teritorial Braşov al DNA, comisarul şef de poliţie Claudiu Tămîrjan, şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Braşov, este acuzat de şase fapte de trafic de influenţă, 11 fapte de instigare la abuz în serviciu şi de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii nedestinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Procurorii menţionează, în ordonanţa de reţinere, că în această cauză există date şi probe din care reiese că, în perioada octombrie-decembrie 2013, Claudiu Tămîrjan a creat un sistem infracţional foarte bine pus la punct, oferind protecţie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri şi funcţionarilor publici.

Astfel potrivit procurorilor, personalul din subordinea şefului Serviciului Rutier din cadrul IPJ Braşov nu îi sancţiona pe aceştia, contravenţional sau penal, în schimbul unor foloase materiale oferite şi remise ori de câte ori lucrătorul de poliţie avea nevoie.

"Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicaţii, fiecare persoană înţelegea ce anume are de făcut. Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Claudiu Tămârjan îl contacta pe agentul de poliţie din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmiţând un cod. La rândul său, agentul de poliţie transmitea un mesaj în sensul că a înţeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu", se arată în documentul citat.

Procurorii mai spun că, având informaţii privind controalele desfăşurate pe linie rutieră /transporturi, Tămârjan le-a comunicat persoanelor interesate şi neautorizate, evitându-se în acest fel sancţionarea unor societăţi comerciale.

Pentru aceste "servicii", Tămârjan a cerut şi a primit de la diverse persoane un card pentru combustibil, material lemnos pentru imobilul în care locuieşte, produse din carne, băuturi carbogazoase, whisky pentru o petrecere şi păstrăvi, se mai arată în ordonanţa de reţinere.

Claudiu Tămârjan a fost reţinut de către procurorii DNA marţi după-amiază, după ce a fost audiat timp de aproximativ cinci ore, fiind suspectat de fapte de corupţie.

Tămârjan a fost ridicat de procurorii DNA şi dus la audieri în urma unor percheziţii desfăşurate la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov, în biroul lui Claudiu Tămârjan, precum şi la locuinţa acestuia din cartierul Bartolomeu din municipiul Braşov, într-un dosar în care se fac cercetări privind infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

Claudiu Tămârjan se află la conducerea Poliţiei Rutiere Braşov de aproximativ zece ani.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 Marele dușman al Armatei României este solda de grad, care produce mai multă discordie între militari decât propaganda rusă

3 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

4 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

5 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina