Şeful Serviciului Omoruri: Ne-am sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de la Unitatea mobilă de la 'Victor Babeş'

Şeful Serviciului Omoruri: Ne-am sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de la Unitatea mobilă de la 'Victor Babeş'

Şeful Serviciului Omoruri din DGPMB, comisar-şef Marian Mihoci, a declarat, marţi, că Poliţia s-a sesizat din oficiu în legătură cu decesul a trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul "Victor Babeş".

"În jurul orei 19,30, Serviciul Omoruri s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei pacienţi internaţi în Unitatea mobilă amplasată în curtea Spitalului 'Victor Babeş' au decedat. În interiorul acestei Unităţi mobile au fost descoperite cadavrele a trei femei, în vârstă de 84, 74, respectiv 63 de ani", a precizat Marian Mihoci.

Potrivit acestuia, nu a existat niciun apel la 112 care să sesizeze Serviciul Omoruri despre incident, care s-a produs în jurul orei 17,00 - 17,30.

"Din primele date a rezultat că ventilatoarele montate în această Unitate de Terapie Intensivă Mobilă au suferit o disfuncţionalitate, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă. (...) Concluziile preliminare ale necropsiei au fost de insuficienţă respiratorie acută", a spus Mihoci.

El a adăugat că au fost audiate în cauză, până în acest moment, 15 persoane, atât personal medical, cât şi personal tehnic.

De asemenea, au fost ridicate mai multe documente, precum şi imaginile de pe camerele de supraveghere instalate în interior.

"O primă ipoteză ar fi această presiune mărită în cadrul instalaţiei de oxigen, dar nu ştim ce a cauzat, luăm în calcul toate ipotezele, atât o eroare umană, cât şi o defecţiune tehnică", a afirmat şeful Serviciului Omoruri. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 Noi amănunte picante

4 ...

5 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley