Șeful SMG: Demararea programelor de înzestrare a Armatei este cât se poate de urgentă

Șeful Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, a subliniat vineri că demararea programelor de înzestrare a Armatei este cât se poate de urgentă, subliniind că alocarea a 2% din PIB pentru acest domeniu nu înseamnă "doar parte de achiziție a tehnicii", ci presupune și "pregătirea personalului".

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Demararea acestor programe este cât se poate de urgentă. Avem nevoie de aceste echipamente pentru a putea să înlocuim echipamentele uzate atât moral, cât și fizic pe care le avem în dotare. Vreau să menționez faptul că această alocare de 2% nu înseamnă doar partea de achiziție a tehnicii, ci este mai mult decât atât. Înseamnă crearea unor capabilități militare care presupun pregătirea personalului, pregătirea tehnicienilor, instruirea celor care le folosesc, astfel încât să putem să obținem randamentul maxim", a afirmat Nicolae Ciucă într-o conferință de presă comună cu președintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, care se află în vizită în România.

Nicolae Ciucă a precizat că rolul SMG ca instituție este de a identifica nevoile de înzestrare a Armatei Române pentru următorii 10 ani, pe baza alocării bugetare stabilite de 2% din PIB.

El a amintit că, alături de ministrul Apărării, a prezentat în Comisiile parlamentare reunite de apărare prioritățile de înzestrare, fiind astfel aprobate cele opt programe majore.

"Toate aceste documente au fost aprobate la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. În momentul de față există un nivel de ambiție atât la nivelul liderilor politici, cât și al nostru, al militarilor, să facem tot ceea ce depinde de noi ca aceste programe să înceapă să fie derulate. Au fost discutate și dezbătute în detaliu fiecare dintre ele și vă pot asigura că la nivelul conducerii Ministerului Apărării există un plan foarte bine definit astfel încât într-o perioadă scurtă de timp să se deruleze toate procedurile necesare pentru începerea acestor programe", a subliniat Nicolae Ciucă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

2 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

5 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?