Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Șeful SMG: Demararea programelor de înzestrare a Armatei este cât se poate de urgentă

Șeful Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, a subliniat vineri că demararea programelor de înzestrare a Armatei este cât se poate de urgentă, subliniind că alocarea a 2% din PIB pentru acest domeniu nu înseamnă "doar parte de achiziție a tehnicii", ci presupune și "pregătirea personalului".

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Demararea acestor programe este cât se poate de urgentă. Avem nevoie de aceste echipamente pentru a putea să înlocuim echipamentele uzate atât moral, cât și fizic pe care le avem în dotare. Vreau să menționez faptul că această alocare de 2% nu înseamnă doar partea de achiziție a tehnicii, ci este mai mult decât atât. Înseamnă crearea unor capabilități militare care presupun pregătirea personalului, pregătirea tehnicienilor, instruirea celor care le folosesc, astfel încât să putem să obținem randamentul maxim", a afirmat Nicolae Ciucă într-o conferință de presă comună cu președintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, care se află în vizită în România.

Nicolae Ciucă a precizat că rolul SMG ca instituție este de a identifica nevoile de înzestrare a Armatei Române pentru următorii 10 ani, pe baza alocării bugetare stabilite de 2% din PIB.

El a amintit că, alături de ministrul Apărării, a prezentat în Comisiile parlamentare reunite de apărare prioritățile de înzestrare, fiind astfel aprobate cele opt programe majore.

"Toate aceste documente au fost aprobate la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. În momentul de față există un nivel de ambiție atât la nivelul liderilor politici, cât și al nostru, al militarilor, să facem tot ceea ce depinde de noi ca aceste programe să înceapă să fie derulate. Au fost discutate și dezbătute în detaliu fiecare dintre ele și vă pot asigura că la nivelul conducerii Ministerului Apărării există un plan foarte bine definit astfel încât într-o perioadă scurtă de timp să se deruleze toate procedurile necesare pentru începerea acestor programe", a subliniat Nicolae Ciucă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

3 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

4 PSD spune că poporul e de vină! Argumentele lui Iordache pentru modificările la Codurile penale: Știți cum sun…

5 Mesajul PSD / ALDE / UDMR către poporul român: Da, vrem să furăm și ne doare-n cur de voi, sărăciilor!

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri