Semințele unui copac în vârstă de 5.000 de ani au încolțit după ce au fost transportate în spațiul cosmic

Semințele unui copac în vârstă de 5.000 de ani au încolțit după ce au fost transportate în spațiul cosmic

Mai multe semințe care au fost colectate de la un chiparos de peste 5.000 de ani din provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei au încolțit după ce au fost transportate în spațiu, anul trecut, de o echipă de astronauți chinezi, informează luni Xinhua.

Sursa foto: thenationonlineng.net

Cele douăzeci și opt de semințe au încolțit la sfârșitul lunii mai, a anunțat luni Zhao Xia, din cadrul unui grup care se ocupă cu studiul resurselor plasmatice de germinare ale copacilor rari.

Răsadurile au în prezent între trei și cinci centimetri înălțime, a adăugat acesta.

Chiparosul cu înălțimea de peste 20 de metri se spune că ar fi fost plantat de Huangdi, cunoscut sub numele de Împăratul Galben, considerat strămoșul tuturor chinezilor, precizează Xinhua.

Aproximativ 150 de semințe, colectate în luna august 2016, au fost transportate în cosmos în cadrul misiunii spațiale Shenzhou-11 și au fost păstrate în laboratorul Tiangong-2 de la 15 septembrie până la 18 noiembrie 2016.

Proiectul de germinare a debutat la 15 mai anul acesta, iar alte 150 de semințe care au rămas pe Pământ au fost puse la încolțit în același timp cu cele aflate în laboratorul spațial, în cadrul unui studiu comparativ, a mai spus Zhao.

Personalul din cadrul proiectului a monitorizat continuu procesul de germinare și a notat observații la fiecare două ore cu privire la evoluția acestora.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria