Senatorul Ron Johnson a avut o întrevedere cu George Maior și sprijină includerea României în programul Visa Waiver

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut joi o întrevedere cu senatorul Ron Johnson, președintele Comitetului pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA, decorat cu Ordinul Național 'Steaua României' în grad de 'Comandor', cu ocazia acestei întâlniri congresmanul american declarându-și sprijinul în vederea ridicării vizelor pentru cetățenii români, informează ambasada României la Washington.

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Facebook

Comitetul pentru Securitate Internă și Afaceri guvernamentale este unul din cele mai importante comitete din Senatul SUA, având jurisdicție pe operațiunile de control și verificare a activității Departamentului pentru Securitate Internă (Departament of Homeland Security), instituție din administrația americană cu responsabilități în domeniul controlului și protecției frontierelor, inclusiv programul Visa Waiver.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul Maior i-a înmânat oficialului american Ordinul Național 'Steaua României', în grad de 'Comandor', conferit de președintele României Klaus Iohannis, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România și Statele Unite ale Americii, în semn de înaltă apreciere pentru implicarea personală avută în direcția excelentei cooperări bilaterale în plan politic, militar și economic.

Ambasadorul României a evidențiat angajamentul țării noastre pentru o relație transatlantică solidă, precum și pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezența forțelor SUA în România și la nivel regional. De asemenea, Maior a reiterat interesul legitim al României de a fi inclusă în programul Visa Waiver, solicitând susținerea senatorului Ron Johnson pentru identificarea instrumentelor legislative capabile să faciliteze acest deziderat al cetățenilor și autorităților române.

Senatorul Ron Johnson și-a declarat sprijinul pentru includerea României în programul Visa Waiver, evidențiind importanța politică și economică a acestuia pentru consolidarea relațiilor dintre SUA și țările participante. De asemenea, oficialul american a apreciat că includerea României în program va conduce la creșterea nivelului de securitate al celor două țări.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

5 FOTO Una dintre cele mai sexy sportive din lume este din România

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing