Șerban Nicolae: Aș vrea să refacem vizita la arhiva SIPA

Șerban Nicolae: Aș vrea să refacem vizita la arhiva SIPA

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, senatorul Șerban Nicolae, a anunțat miercuri că va solicita acordul Ministerului Justiției pentru o nouă vizită a membrilor acestui for în arhiva SIPA, depozitată la sediul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

 Spre deosebire de prima vizită efectuată pe 25 octombrie, membrii acestei Comisii vor să aibă acces pe 9 noiembrie și în interiorul spațiilor de depozitare.

"Am întocmit un proiect de solicitare către ministrul Justiției. Aș vrea să refacem vizita la Arhiva SIPA, de data această să solicităm acces și în interiorul spațiilor depozitare, fără acces la documente, că nu asta ne interesează, doar pentru a elimina orice fel de speculații și pentru a vedea noi, fără niciun fel de alte restricții, care erau spațiile depozitare, cum este organizată. (...) Va propun ca după audieri, joi, să facem o nouă deplasare la sediul ANP. (...) Data viitoare propun să reiterăm invitația adresată fostului ministru al Justiției, Monica Luisa Macovei, care nu a dat niciun fel de răspuns dacă a primit, dacă nu a primit invitația", a afirmat Șerban Nicolae.

Următoarea ședință a Comisiei va fi în dimineața zilei de 9 noiembrie, când va fi audiat ultimul șef al SIPA, Doru Dobocan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”