Șerban Nicolae: Aș vrea să refacem vizita la arhiva SIPA

Șerban Nicolae: Aș vrea să refacem vizita la arhiva SIPA

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, senatorul Șerban Nicolae, a anunțat miercuri că va solicita acordul Ministerului Justiției pentru o nouă vizită a membrilor acestui for în arhiva SIPA, depozitată la sediul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

 Spre deosebire de prima vizită efectuată pe 25 octombrie, membrii acestei Comisii vor să aibă acces pe 9 noiembrie și în interiorul spațiilor de depozitare.

"Am întocmit un proiect de solicitare către ministrul Justiției. Aș vrea să refacem vizita la Arhiva SIPA, de data această să solicităm acces și în interiorul spațiilor depozitare, fără acces la documente, că nu asta ne interesează, doar pentru a elimina orice fel de speculații și pentru a vedea noi, fără niciun fel de alte restricții, care erau spațiile depozitare, cum este organizată. (...) Va propun ca după audieri, joi, să facem o nouă deplasare la sediul ANP. (...) Data viitoare propun să reiterăm invitația adresată fostului ministru al Justiției, Monica Luisa Macovei, care nu a dat niciun fel de răspuns dacă a primit, dacă nu a primit invitația", a afirmat Șerban Nicolae.

Următoarea ședință a Comisiei va fi în dimineața zilei de 9 noiembrie, când va fi audiat ultimul șef al SIPA, Doru Dobocan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / Claudiu Năsui vrea ca o turnătoare a Securității să fie numită la conducerea ministerului Economiei

2 Deja e internat la o clinică în Italia / Procurorul DNA a cerut până la 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae…

3 Deși România este pe primele locuri în topurile vaccinării în UE, Vlad Voiculescu amenință medicii și populați…

4 Primul bărbat care recunoaște o reacție „adversă” după vaccin / Dan Chișu: Pfizer e bun. Altfel nu-mi explic ere…

5 Se aude că vor s-o întindă în Italia / Ce s-a întâmplat marți seara în dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu…