Serena Williams, prima finalistă a turneului de la Wimbledon

Serena Williams, prima finalistă a turneului de la Wimbledon

americană de tenis Serena Williams, nr. 1 mondial, este prima finalistă a probei de simplu feminin de la Wimbledon, după ce a surclasat-o joi, în semifinale, cu 6-2, 6-0, pe rusoaica Elena Vesnina, nr. 50 mondial.

În finală, Serena ar putea să o întâlnească pe sora sa, Venus, nr. 8 mondial, care va disputa cealaltă semifinală împotriva jucătoarei germane Angelique Kerber, nr. 4 mondial. Cele două surori nu s-au mai înfruntat într-o finală a unui turneu major de la cea de la Wimbledon din 2009, când s-a impus Serena.

În fața numărului 1 mondial, Vesnina a părut mai mult un sparring partner decât o veritabilă adversară într-o semifinală a unui turneu de Mare Șlem. Dominată în toate compartimentele de joc, rusoaica a fost învinsă în doar 48 de minute de o Serena foarte concentrată și dornică să încheie cât mai rapid meciul.

Serena Williams nu a avut nicio minge de break de apărat în această semifinală, iar Vesnina nu a câștigat decât 3 puncte pe serviciul Serenei, toate în primul set.

Jucătoarea numărul 1 mondial va disputa a 9-a finală la Wimbledon, unde s-a impus de 6 ori, și speră să câștige al 22-lea său titlu într-un turneu de Mare Șlem.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!