Sfat pentru Opoziție. Dacă veți face asta aveți o șansă să bateți PSD/ALDE

Sfat pentru Opoziție. Dacă veți face asta aveți o șansă să bateți PSD/ALDE

Sfat pentru Opoziție. Dacă veți face asta aveți o șansă să bateți PSD/ALDE. Deja mai sunt sub trei luni până la alegeri. Ar trebui ca de luni să vă apucați de treabă. În loc să vă văietați pe la televizor. Ieșiți printre oameni, fiți alături de ei de acum.

Hai să vedem. Opoziția-opoziție înseamnă practic PNL și alianța USR/PLUS. Și Demos, un partid micuț, de nișă, fără mari așteptări obiective de la europarlamentare. Însă, la fel ca alte partidulețe, inclusiv PMP, va da, prin voturile lui, la redistribuirea voturilor partidelor care n-au făcut pragul electoral, un europarlamentar în plus, gratis, partidului care va avea cel mai mare număr de voturi. Mai mult ca sigur, PSD. Chiar dacă sondajele actuale, greu de crezut(toate) induc oamenilor ideea otrăvitoare că PSD-ul este un partid paria, aflat în cădere liberă. Nu este așa, chiar dacă sângerează și se va confrunta cu pierderi de parlamentari și primari către partidul lui Ponta, Pro România.

Sfat pentru PNL și USR/PLUS

Constituiți încă de luni echipe la nivel central și-n organizațiile județene. Și refaceți listele cu toți membrii de partid. Apoi refaceți listele cu toate telefoanele. Constituiți, mai apoi, echipe operative care să constituie și să coordoneze la rândul lor alte echipe care să facă baze de date cu rude, cunoscuți, prieteni, colegi de serviciu, foști colegi de școală, facultate, vecini, etc. Toate aceste structuri să raporteze zilnic un anumit număr de oameni care au promis că vor merge la vot în ziua de 26 mai. Atenție mare: că vor merge la vot. Nu vorbim aici despre propagandă electorală. Nu-i iritați pe oameni! Aceste baze de date vă vor folosi și la prezidențiale, dar și la localele și parlamentarele din 2020!

Instruiți-i pe cei care vor face parte din aceste echipe operative! Să nu pună nume și numere de telefon din pix, să nu furnizeze date false. Constituiți echipe independente care să verifice selectiv, numele și numerele telefon. Cu două săptămâni înainte de vot mobilizați-vă și verificați toată baza de date. Dacă veți munci serios o să aveți o surpriză plăcută uriașă: baza de date va conține câteva milioane bune de nume! Aici PNL are un mare avantaj: încă mai are primari, președinți de consiliu județean, consilieri locali.

În ziua votului, având această bază de date veți putea avea pe cine suna, să întrebați dacă a fost la vot. Aveți pe cine monitoriza, la distanța legală față de secția de vot. Reprezentanții voștri din secțiile de votare vor avea niște repere mai exacte ale prezenței la vot.

Și acum motivul

În loc să vă dați cu părerea pe la televizor cam câți români ar veni la vot pe 26 mai, făcând ce v-am sfătuit mai sus veți ști cu mare precizie cam la ce să vă așteptați. La ultima prezentare a românilor la urne, la Referendumul lui pește prăjit, au fost 18.662 de secții de votare, cu tot cu străinătate. În 2014, la europarlamentare, în străinătate au fost 190 de secții.

Prezența la vot în 2014 a fost de 32,44%. Adică 5.911.794 de votanți. Dacă voi, Opoziția, pe 26 mai, la ora 8.00 dimineața, reușiți să convingeți să ajungă la vot, simultan, la fiecare secție de votare din România câte 100 de oameni? Știți cât înseamnă asta? Da, aproape două milioane de votanți! Adică o treime din totalul celor care au ieșit la vot în 2014! Dacă vi se pare un lucru utopic vă înșelați amarnic! Întrebați cum procedează americanii!

Cum face PSD

PSD a avut încă de la monstruoasa naștere acces la majoritatea instituțiilor statului. Rupându-se de FSN după alegerile din 1992 n-a avut primari. Având însă prefecții și toate celelalte instituții ale statului în mână a luat, între 1992 și 1996, primarii cu japca, prin amenințări și șantaj.

Aproape că nimic nu s-a schimbat. PSD beneficiază în continuare de avantajul a mii de primari, consilieri județeni și locali. Conduce aproape toate instituțiile descentralizate ale statului. Și ei au liste. Dar au și un aparat uriaș de partid. Cu peste 500.000 de membri. Acum va trebui să modifice multe din aceste liste, în foarte multe județe și în București. Pentru că Pro România le-a produs pierderi uriașe, în multe zone unde erau jupâni absoluți.

Însă, atenție mare, la ei nu vorbim despre activiști de partid. Vorbim de constrângere pe față, din partea tuturor șefilor de instituții! Care, în ziua votului, răspund cu capul pentru o zonă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria