Sfaturile primite de o tânără din România care vrea să se mute în Spania. „Nu le ajunge salariul până la sfârșitul lunii”

Sfaturile primite de o tânără din România care vrea să se mute în Spania. „Nu le ajunge salariul până la sfârșitul lunii”

O tânără care intenționează să se mute în Spania a primit ponturi utile de la conaționalii stabiliți acolo în ceea ce privește regiunile unde chiriile sunt acceptabile, dar și oportunități de angajare.

Orașul Cordoba FOTO Shutterstock

O tânără din România cerut câteva sfaturi pe un forum al românilor stabiliți în Spania, pentru a decide dacă este oportun să se mute în Peninsula Iberică.

„Am nevoie și eu de sfaturile cuiva, în ce oraș e mai bine să te muți în Spania? Cu cât se plătește un muncitor în construcții? Dar în sfera frumuseții? Care e graficul la grădiniță? Cât costă un apartament sau o casă cu 3 dormitoare?”, a întrebat românca.

Unul din primele mesaje a fost mai degrabă un duș rece pentru femeia dornică să plece din țară .

„Sunt româní care sunt de 20 de ani în Spania si se plâng că este greu, pentru că unii din ei au rămas fără muncă. Eu îi aud pe toți că nu le ajunge salariul până la sfârsitul lunii. Trebuie să privim si latura aceasta. De când cu pandemia s-au schimbat multe, salariile au rămas aceleași, totul se scumpește în fiecare lună”, a scris o femeie.

„Nu vei ajunge milionară”

O româncă stabilită în Spania îi oferă conaționalei sale mai multe sfaturi utile.

„Părerea mea ar fi următoarea:

- dacă ai familie sau prieteni în orice oraș sau împrejurimi, aș decide să fiu aproape de ei, e greu singur;

- dacă îți poți permite, vino o săptămână sau 10 zile, fă un tur, ia în calcul obiectivele pe care vrei sa le atingi, fă-ți o idee;

-Spania e o țară frumoasă, dacă muncești, e ușor, dar nu vei ajunge milionară;

-nu te lăsa indusă în eroare de "NU", știm cu toții că atunci când vrei cu adevărat poți.

Îți urez mult succes și reușită în ceea ce ai plănuit. Toate celelalte întrebări își vor găsi răspunsul singure în timp”, este primul răspuns aplicat venit de la femeia din România.

Oportunități de angajare

Un alt român i-a oferit femeii și o oportunitate de a-și angaja soțul în orașul Valencia.

„Valencia este cel mai bine din toate punctele de vedere, referitor la munca în construcții, dacă soțul este meseriaș, o să găsească mult de muncă, dar încercați să vă scoateți actele necesare. Chiriile sunt de la 400 € în sus, depinde de preferințele dumneavoastră. Am stat 13 ani în Valencia, sunt plecat de 10 ani de acolo, dar ce vă pot spune, că acolo o să mă întorc. Dacă ajungeți acolo și soțul este meseriaș, oricând pot să-l ajut prin prietenii mei care au mult de lucru. Succes”, a scris un conațional.

La scurt timp și românca a primit o ofertă de angajare, dar în altă regiune a Spaniei.

„Eu am nevoie de o fată pentru salon de înfrumusețare ..în construcții aici cred că e ok din ce aud, iar chiriile sunt în jur de 350 €..sunt la aproape 80 kilometri de Alicante”, spune administratorul unui salon de înfrumusețare.

Un conațional vine cu sfaturi vizavi de zonele din Spania unde românca s-ar putea muta cu familia în condiții acceptabile ca nivel al chiriilor și salarizare în domeniile de care este interesată.

„Din punctul meu de vedere, cel mai bine este să te muți oriunde în Spania în afară de Madrid, Barcelona sau insule (deoarece chiriile sunt exagerate). În construcții, în general, se pornește de la 1.000 euro în sus. În domeniul frumuseții am cunoscut persoane care câștigau minimul pe economie , iar alții la saloane mai populare mai mult de 1.000 euro pe lună. Guarderia de la 0-3 ani la stat au locuri limitate, iar cele private sunt de la 300 euro în sus”, este sfatul unui alt român stabilit în Spania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?