Shhaideh: În vederea CE de Fotbal 2020, Ministerul Dezvoltării va reabilita patru stadioane în București

Ministerul Dezvoltării Regionale are în sarcină reabilitarea și modernizarea a patru stadioane din București pentru organizarea unor meciuri de la turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020, a declarat, miercuri, vicepremierul Sevil Shhaideh.

"Din perspectiva ministerului pe care îl reprezint Euro 2020 reprezintă reabilitarea a patru stadioane și ne referim aici la Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf și Rapid. În momentul acesta, trei stadioane au toate documentațiile pregătite ca să intre în procesul de pregătire — studii de fezabilitate, proiect tehnic și lucrări. Mai avem discuții cu al patrulea stadion, să vedem dacă rezolvăm și aici toate documentele", a explicat Shhaideh, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, întrebată la ce se referă proiectul de hotărâre care s-a aflat pe agenda ședinței Guvernului de miercuri privind Euro 2020.

Ea a confirmat că al patrulea stadion la care s-a referit este cel al clubului Dinamo București, precizând că există și o variantă de rezervă.

"Pentru cele trei, în acest moment, după ce se vor finaliza toate procedurile legate de documentele de proprietate, certificate de urbanism ș.a.m.d., noi sperăm ca într-o lună cel mult să înceapă partea de pregătire a proiectelor tehnice. Dacă Clubul Dinamo, deci partea de stadion de la Clubul Dinamo nu va reuși să îndeplinească toate condițiile necesare documentațiilor pentru pregătirea unei investiții publice, pentru că, până la urmă vorbim de o investiție publică, se ia în analiză un al patrulea stadion. Știți că avem stadionul de la BNR și vedem cum putem rezolva și cu acesta", a declarat Shhaideh.

Vicepremierul a explicat că proiectul de hotărâre privind Euro 2020 se referă, în primul rând, la actualizarea comitetului interministerial cu privire la coordonarea pregătirilor pentru Campionatul European de Fotbal de peste trei ani.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar