Sibiu: 4 angajaţi de la Continental confirmaţi cu Covid-19; alţi 59 au fost trimişi în izolare

Sibiu: 4 angajaţi de la Continental confirmaţi cu Covid-19; alţi 59 au fost trimişi în izolare

Una din cele mai mari fabrici din municipiul Sibiu, Continental, are patru angajaţi confirmaţi cu COVID-19 şi alţi 59 trimişi în izolare, a informat vineri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.

"În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică din cadrul unei companii producătoare de componente pentru industria auto, din judeţul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajaţi ai acesteia. Ca urmare a acestui fapt, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica toţi contacţii acestor persoane. Conform primelor date raportate, s-au pus în izolare 59 de angajaţi ai acestei fabrici. De asemenea, s-au impus nişte măsuri stricte de distanţare şi protecţie astfel încât persoanele care lucrează în fabrică la acest moment să fie în siguranţă. Momentan nu se impun alte măsuri în cadrul fabricii", a declarat reprezentantul Prefecturii Sibiu.

Compania Continental este printre puţinele din municipiul Sibiu care îşi testează angajaţii de COVID-19.

"Putem menţiona ca măsuri speciale faptul că fiecare angajat primeşte mască de protecţie înainte de a intra în locaţie, izolarea schimburilor sau închiderea sălii de mese.De asemenea la intrarea în locaţie au fost instalate sisteme automate de măsurare a temperaturii, cu cameră. Acestea verifică atât temperatura cât şi dacă angajatul poartă corespunzător masca. Aceste sisteme au fost dezvoltate intern, de către colegii noştri din echipa de Industrial Engineering. Putem confirma şi informaţia că am început în urmă cu ceva timp o campanie de testare preventivă, împreună cu Reţeaua Privată de Sănătate  Regina Maria. Campania presupune testarea cu test RT-PCR a angajaţilor care sunt mai expuşi unor situaţii posibile de contaminare sau fac parte din grupele de risc. Costurile fiind suportate integral de Reţeaua Privată de Sănătate  Regina Maria şi Continental. În plus, ne-am alăturat campaniei de testare serologică în masă desfăşurată de Reţeaua Privată de Sănătate  Regina Maria,  prin care toţi angajaţii Continental se vor putea testa. Este vorba de teste serologice prin metoda imunoenzimatică care măsoară nivelul anticorpilor IgM şi IgG produşi de organism atunci când este expus la infecţia COVID-19. Continental suporta parţial costurile campaniei", a declarat vineri, pentru AGERPRES, reprezentanta Continental Sibiu, Alice Nistor.

Joi, o altă mare fabrică din oraş, Scandia, unul din cei mai mari producători de conserve din România, a înregistrat în rândul angajaţilor patru cazuri de COVID-19 şi au fost trimiţi în izolare 52 de salariaţi, potrivit Prefecturii Sibiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...