Sibiu: Arestat preventiv după ce a accidentat mortal un bărbat în timpul unei curse ilegale de mașini

Sibiu: Arestat preventiv după ce a accidentat mortal un bărbat în timpul unei curse ilegale de mașini

Un tânăr de 25 de ani din municipiul Mediaș a fost arestat preventiv, vineri, după ce o anchetă a polițiștilor și procurorilor a reliefat faptul că bărbatul s-ar face vinovat de moartea unui om pe care l-a accidentat în timpul unei curse ilegale de mașini ce a avut loc pe o șosea din localitate, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 5 august, iar victima, un tânăr de 23 de ani, din localitatea Târnava, se angajase în traversarea unui drum pe la o trecere de pietoni de pe Șoseaua Sibiului, din municipiul Mediaș.

"Cercetările desfășurate din momentul accidentului până în prezent au concluzionat că șoferul care l-a accidentat mortal pe tânărul de 23 de ani participa la o cursă ilegală de mașini", se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu, remis AGERPRES.

Potrivit polițiștilor, după investigațiile efectuate, audierea martorilor și vizionarea unor imagini care prezentau circumstanțele în care s-a produs accidentul, s-a concluzionat că șoferul nu a acordat prioritate pietonului, pe fondul unei întreceri ilegale cu autoturismele. La cursa ilegală de mașini au luat parte trei persoane: șoferul care ar fi lovit pietonul, o tânără de 21 de ani și un tânăr de 23 de ani, ambii din localitatea Copșa Mică.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș. Șoferul de 25 de ani, din Mediaș, este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, respectiv împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

În urma hotărârii luate vineri de o instanță judecătorească, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

De asemenea, pe numele celorlalți doi tineri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, aceștia fiind cercetați în stare de libertate.

AGERPRES / (AS — autor: Sorin Blada, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…