Sibiu: Peste un milion de euro ridicat de procurorii DIICOT de la o grupare care se ocupa de evaziune fiscală

Sibiu: Peste un milion de euro ridicat de procurorii DIICOT de la o grupare care se ocupa de evaziune fiscală

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au reținut șapte persoane și au ridicat joi suma de peste un milion de euro și câteva pistoale de la o grupare care se ocupa cu evaziune fiscală și înșelăciuni, potrivit unui comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

"Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 26.05.2016 au fost găsite și ridicate următoarele: suma de 1.013.410 euro, 181.100 lei, 2500 forinți și 275 lire sterline, un revolver marca 'Competitiv Alarm' cu trei cartușe, un revolver marca 'Dan Wesson cu 6 cartușe, un pistol din plastic cu aer comprimat, 53 de comprimate ecstasy, 5 unități centrale, 9 laptopuri, 10 HDD-uri, 15 memory stick-uri, 35 telefoane mobile, CD-uri, DVD-uri, diferite înscrisuri referitoare la firme, ștampile", se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii DIICOT au reținut pentru 24 de ore șapte persoane, din care una este încarcerată în Penitenciarul Aiud.

"La data de 26.05.2016 procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Rucărean Sorin, Fleșer Ștefan Adrian, (în prezent încarcerat în Penitenciarul Aiud), Miuță Mihai, Ghițescu Paul Laurențiu, Ungureanu Constantin, Vulcu Ioan, Bădițăscu Vasile, precum și luarea măsurii arestării preventive, în lipsă, pe o perioadă de 30 zile, de la data prinderii, față de inculpații Turca Dăscălescu Niki Laurențiu, Dădăcuș Marius și Muscă Alex, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune (22 infracțiuni), stabilirea cu rea credință a taxelor și impozitelor având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor compensări sau restituiri de la bugetul de stat, evaziune fiscală", se mai arată în comunicat.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT au efectuat joi 25 de percheziții în județele Sibiu, Brașov, Mureș și Argeș, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape două milioane de euro, prin înșelăciune și evaziune fiscală, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 50 de mandate de aducere emise de Tribunalul Sibiu, potrivit IGPR. Grupul infracțional acționa de patru ani, spun polițiștii.

"Activitățile vizează destructurarea unui grup infracțional, specializat în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obține fraudulos compensări și restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiți beneficiari. Aceștia ar fi evidențiat în actele contabile ale firmelor pe care le controlau achiziții fictive de materiale de construcții și ar fi diminuat valoarea reală a taxelor și impozitelor datorate statului. De asemenea, părțile sociale ale unora dintre firmele controlate, care acumulau datorii mari, ar fi fost cesionate către persoane nesolvabile, de obicei cu domiciliul într-un alt județ, astfel încât să îngreuneze un eventual control fiscal și recuperarea prejudiciului", precizează IPJ Sibiu.

Totodată, prin firme interpuse pe care le controlau, membrii grupării ar fi achiziționat mărfuri de la parteneri comerciali de bună-credință, pe care i-ar fi indus ulterior în eroare, lăsându-le ca și garanție de plată bilete la ordin/CEC-uri fără acoperire, potrivit Poliției.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

5 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral