Sibiu: Urs pe o stradă din municipiul Mediaş

Sibiu: Urs pe o stradă din municipiul Mediaş

Un echipaj de poliţişti locali din municipiul Mediaş a găsit un urs pe o stradă din oraş sâmbătă dimineaţă, pe care au reuşit să îl alunge cu farurile de la maşină, a declarat şeful Poliţiei Locale Mediaş, Ilarie Sideraş.

"A fost prin oraş, pe DN14A. Era pe stradă, pe trotuar. Era un echipaj în patrulare şi când au ajuns în zona respectivă, au dat de urs. Nu e nimeni rănit. Au fost aprinse farurile din dotarea maşinii şi s-a speriat şi a luat-o la fugă pe malul Târnavei", a precizat Ilarie Sideraş.

Potrivit şefului Poliţiei Locale Mediaş, un alt urs a fost văzut în urmă cu zece zile în oraş, la ieşirea spre Sighişoara. Şi în 2017, un urs a traversat centrul Mediaşului.

Ilarie Sideraş spune că doar de anul trecut au apărut urşii în municipiul Mediaş.

Urşii apar tot mai des în judeţul Sibiu, în zone populate sau intens circulate.

Drumarii atrag atenţia că animalele sălbatice pătrund pe şosele şi pun în pericol siguranţa circulaţiei, reprezentând o problemă reală în judeţul Sibiu, unde situaţia a scăpat de sub control.

Afirmaţia a fost făcută vineri de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Robert Elekes, după ce în seara precedentă un urs a traversat curtea unui centru de întreţinere drumuri, unde se aflau zece angajaţi, apoi a fost lovit de un TIR pe autostrada A1, în dreptul oraşului Sălişte.

Joi seară, trei urşi au traversat drumurile din Sibiu: unul pe A1, la Sălişte, alţi doi, pe DN 7, la Boiţa. Cei doi urşi de la Boiţa au fost loviţi de două autoturisme şi un autocar iar unul a murit.

De la începutul anului şi până în prezent, pe A1, în judeţul Sibiu, au fost omorâţi de maşini trei urşi, iar un al patrulea a fost lovit, dar a reuşit să scape. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...