Sibiul are mai multe restaurante decât Amsterdamul și Istanbulul la suta de mii de locuitori

Sibiul are mai multe restaurante decât Amsterdamul și Istanbulul la suta de mii de locuitori

Sibiul are mai multe restaurante decât Amsterdamul sau Istanbulul, raportat la suta de mii de locuitori, datorită dezvoltării turistice din ultimul deceniu, de la primirea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2007, a spus joi, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din județ, Aurel Aldea.

Aurel Aldea, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din județul Sibiu

"Aș vrea să vă atrag atenția asupra unui detaliu din bucătăria economică a fostei noastre capitale cultural europene. (...) În ultimii zece ani, industria alimentară s-a menținut constant, pe locul trei în ponderea economiei locale și județene. (...) Orașul nostru, care nu depășește 150.000 de locuitori, are în jur de 200 de restaurante, un număr deloc de neglijat căci, dacă ne raportăm la statisticile recente, numărul restaurantelor la suta de mii de locuitori ai Sibiului depășește pe cel din Amsterdam, Istanbul, Stockholm, spre exemplu", a spus Aldea, la deschiderea expoziției internaționale GastroPan.

De joi până sâmbătă, în municipiul Sibiu, cei mai buni specialiști se reunesc în cadrul expoziției internaționale GastroPan. Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, dorește ca această expoziție să revină și în 2019 aici, când Sibiul va fi Regiunea Gastronomică Europeană.

"În 2019, județul Sibiul va fi regiune gastronomică europeană. În acest context, o astfel de expoziție va fi o oportunitate extraordinară. (...) Vreau să vă adresez ca în 2019 să reveniți la Sibiu. Ar fi o afacere profitabilă din ambele părți", a spus Daniela Cîmpean.

Peste 130 de furnizori din industria alimentară, cei mai buni brutari, cofetari și bucătari sunt prezenți pentru prima dată la Redal Expo din Sibiu, la expoziția internațională GastroPan.

Cele trei zile ale expoziției vor fi animate de prezentări, demonstrații practice, degustări, dar și concursuri.

Joi, la secțiunea Cofetărie, concurenții expun cele mai reușite torturi obținute din ingrediente exotice și piese artistice din ciocolată sau pastă de zahăr cu tema "Cinema". Cel mai râvnit premiu al zilei va fi trofeul Tortul Anului 2017.


La secțiunea Panificație-Patiserie, vineri, zeci de brutari artizani dar și producători industriali vor prezenta cele mai bune sortimente de pâine și produse sărate de patiserie pentru mic dejun, dar și piese artistice din aluat de panificație cu tematica "Toamna la țară". Momentul zilei va fi decernarea trofeelor Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România și Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România.

Sâmbătă intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai apetisante platouri culinare reci din ingrediente sănătoase, dar și în realizarea celor mai spectaculoase sculpturi din fructe și legume cu tematica "Lumea acvatică".

Expoziția GastroPan poate fi vizitată în intervalul 10,00 — 18,00. Intrarea se face pe bază de invitație sau talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro .

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia