Siegfried Mureşan: Toţi kilometrii de autostradă daţi în folosinţă în ultimii ani au fost începuţi de guvernele de dreapta

Toţi kilometrii de autostradă care s-au dat în folosinţă în ultimii ani au fost începuţi în timpul guvernărilor de dreapta, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

"Toţi kilometrii de autostradă care s-au dat în folosinţă în ultimii ani au fost începuţi în timpul guvernărilor de dreapta din ultimii 10 ani. În ultimii doi ani, nu numai că nu s-a început nicio lucrare, nu s-a depus nimic la Comisia Europeană", a spus europarlamentarul PNL, arătând că Guvernul are întârzieri privind absorbţia de fonduri europene pe mari proiecte de infrastructură, din cele peste 10 miliarde de euro disponibile, absorbind doar 1,7 miliarde.

În ceea ce priveşte autostrada Braşov-Comarnic, Mureşan a arătat că s-a demonstrat, după doi ani, că "Guvernul incompetent PSD-ALDE a fabulat despre construcţia acesteia în parteneriat public-privat" şi că aceasta poate fi construită pe bani europeni.

"De doi ani de zile, vedem efectele negative ale stagnării acestui proiect. De 30 de ani, călătorim în aceleaşi condiţii pe multe rute din România şi nu ne putem aştepta ca oamenii să câştige mai mult, să avem salarii mai mari, atâta timp cât nu avem o infrastructură competitivă. În ultimii 30 de ani, în perioadele în care la guvernare s-au aflat guverne de dreapta, s-a făcut progres. Când Ludovic Orban a fost ministru al Transporturilor un an, în 2008, s-au făcut progrese pe (autostradă - n.r.) Braşov - Sibiu, s-a blocat după aceea, s-a construit centura municipiului Piteşti. În acel an de zile, ministrul Transporturilor Ludovic Orban a construit-o, iar (...) drumul de la Tulnici, spre Focşani, a fost construit tot de ministrul Transporturilor Ludovic Orban, în 2008, şi am rămas surprins să văd cât de bine arată acel drum la 11 ani după ce a fost realizat. (...) De doi ani de zile, cele trei guverne PSD-ALDE nu au depus la Comisia Europeană nici măcar un singur mare proiect de infrastructură", a afirmat europarlamentarul PNL, menţionând proiectele de autostrăzi, cel al Podului peste Dunăre, de la Brăila, şoseaua de centură a Bucureştiului şi drumul expres Craiova-Piteşti.

El a subliniat că europarlamentarii români "se pot asigura că României îi sunt alocate fondurile europene", însă absorbţia banilor de la UE este responsabilitatea autorităţilor naţionale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!