Siegfried Mureşan: Toţi kilometrii de autostradă daţi în folosinţă în ultimii ani au fost începuţi de guvernele de dreapta

Toţi kilometrii de autostradă care s-au dat în folosinţă în ultimii ani au fost începuţi în timpul guvernărilor de dreapta, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

"Toţi kilometrii de autostradă care s-au dat în folosinţă în ultimii ani au fost începuţi în timpul guvernărilor de dreapta din ultimii 10 ani. În ultimii doi ani, nu numai că nu s-a început nicio lucrare, nu s-a depus nimic la Comisia Europeană", a spus europarlamentarul PNL, arătând că Guvernul are întârzieri privind absorbţia de fonduri europene pe mari proiecte de infrastructură, din cele peste 10 miliarde de euro disponibile, absorbind doar 1,7 miliarde.

În ceea ce priveşte autostrada Braşov-Comarnic, Mureşan a arătat că s-a demonstrat, după doi ani, că "Guvernul incompetent PSD-ALDE a fabulat despre construcţia acesteia în parteneriat public-privat" şi că aceasta poate fi construită pe bani europeni.

"De doi ani de zile, vedem efectele negative ale stagnării acestui proiect. De 30 de ani, călătorim în aceleaşi condiţii pe multe rute din România şi nu ne putem aştepta ca oamenii să câştige mai mult, să avem salarii mai mari, atâta timp cât nu avem o infrastructură competitivă. În ultimii 30 de ani, în perioadele în care la guvernare s-au aflat guverne de dreapta, s-a făcut progres. Când Ludovic Orban a fost ministru al Transporturilor un an, în 2008, s-au făcut progrese pe (autostradă - n.r.) Braşov - Sibiu, s-a blocat după aceea, s-a construit centura municipiului Piteşti. În acel an de zile, ministrul Transporturilor Ludovic Orban a construit-o, iar (...) drumul de la Tulnici, spre Focşani, a fost construit tot de ministrul Transporturilor Ludovic Orban, în 2008, şi am rămas surprins să văd cât de bine arată acel drum la 11 ani după ce a fost realizat. (...) De doi ani de zile, cele trei guverne PSD-ALDE nu au depus la Comisia Europeană nici măcar un singur mare proiect de infrastructură", a afirmat europarlamentarul PNL, menţionând proiectele de autostrăzi, cel al Podului peste Dunăre, de la Brăila, şoseaua de centură a Bucureştiului şi drumul expres Craiova-Piteşti.

El a subliniat că europarlamentarii români "se pot asigura că României îi sunt alocate fondurile europene", însă absorbţia banilor de la UE este responsabilitatea autorităţilor naţionale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

2 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

3 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

4 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea