Sigmar Gabriel nu va candida împotriva lui Merkel și îl propune, în schimb, pe Martin Schulz

Sigmar Gabriel nu va candida împotriva lui Merkel și îl propune, în schimb, pe Martin Schulz

Liderul partidului Social Democrat din Germania (SPD), Sigmar Gabriel, nu va fi adversarul Angelei Merkel în lupta politică pentru obținerea funcției de cancelar, transmite marți Politico, citând publicațiile germane Stern și Die Zeit.

Sigmar Gabriel a declarat, potrivit surselor citate, că nu intenționează să candideze pentru postul de cancelar și a mai spus că SPD ar trebuie să îl desemneze pentru această funcție pe fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz.

DPA relatează că Gabriel ar urma să devină ministru de Externe după ce actualul deținător al mandatului, Frank-Walter Steinmeier, va prelua, luna viitoare, funcția de președinte al Germaniei.

În vârstă de 57 de ani, Gabriel este vice-cancelar al Germaniei și ministru al Economiei. Sondajele arată că actualul lider al socialiștilor are șanse foarte mici de a propulsa partidul spre o victorie la alegerile generale din septembrie.

SPD speră să îi învingă pe creștin-democrații conduși de Angela Merkel și să îl desemneze pe viitorul cancelar. În aceste condiții, Sigmar le-a recomandat colegilor ca Schulz să devină liderul partidului, au declarat pentru DPA surse din formațiunea de centru-stânga.

Sigmar Gabriel a preluat șefia SPD în 2009. Potrivit sondajelor, partidul se află cu aproape 20 de procente în urma formațiunii conduse de Angela Merkel.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Foarte interesant! / Nicio ieșire, pe micul ecran, a unui ex-șef de serviciu de informații nu este întâmplătoare…

3 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

4 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României

5 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!