Sincronizarea Unităţii 1 Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat miercuri seara

Sincronizarea Unităţii 1 Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat miercuri seara

Lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă au fost finalizate iar sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat miercuri seara, informează Societatea Naţională Nuclearelectrica.

Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în data de 20 iunie 2020, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. Decizia a fost adoptată de Consiliul de Administraţie al SNN în şedinţa din data de 8 mai 2020, în baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unităţii 1.

"În perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.000 de activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă şi corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerinţelor Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită; programul de implementare a modificărilor pe proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente", se arată într-un comunicat al companiei remis miercuri AGERPRES.

Potrivit Nuclearelectrica, decizia de intrare în oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă a fost amânată faţă de perioada iniţială prevăzută pentru acest proiect, pe fondul contextului internaţional generat de pandemia de COVID-19 coroborat cu măsurile aferente Planului de Protecţie a Personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuităţii operării şi producţiei.

Toate lucrările din perioada opririi planificate au fost realizate cu respectarea strictă a măsurilor de securitate nucleară şi prevenţie a răspândirii infectării cu coronavirus, precizează sursa citată.

Cu cele două unităţi în operare, SNN acoperă aproximativ 20% din totalul producţiei cu unităţi dispecerizabile din România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina