Sindicaliştii Federaţiei Sanitas pichetează marţi Parlamentului României

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas pichetează marţi Parlamentului României

Federaţia Sanitas pichetează marţi dimineaţa Parlamentului României, solicitând senatorilor şi deputaţilor să modifice proiectul de buget pentru anul 2021 astfel încât atât beneficiarii serviciilor de sănătate, cât şi salariaţii din sistem să beneficieze de o "sănătate de calitate, la standarde europene".

"Proiectul de buget ajunge la Parlament! Acest proiect pune din nou sănătatea pe un loc codaş în ceea ce priveşte alocarea bugetară! Guvernul României a demonstrat că tratează acest sector vital cu aceeaşi indiferenţă cu care l-au tratat şi guvernele anterioare. Solicităm parlamentarilor României, cei care vor decide forma finală a acestui buget, să dea dovadă de responsabilitate şi să modifice proiectul de buget astfel încât atât beneficiarii serviciilor de sănătate, cât şi salariaţii din sistem să beneficieze de o "sănătate de calitate, la standarde europene"", potrivit unui anunţ postat de Sanitas pe pagina sa de Facebook.

Federaţia SANITAS a anunţat că va continua seria protestelor pentru un sistem de sănătate mai bun şi implicit pentru susţinerea revendicărilor membrilor de sindicat.

Guvernul a aprobat, luni seara, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ .

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, afirma că, după adoptarea în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ, proiectul Legii bugetului de stat va fi transmis în Parlament cel mai probabil marţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria