Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Sindicatul poliţiştilor salută decizia Poliţiei române de a recruta 1800 de ofiţeri din rândul agenţilor de poliţie

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) salută decizia conducerii Poliţiei Române de a recruta 1800 de ofiţeri din rândul agenţilor de poliţie, adică doar din sursă internă, se menţionează într-un comunicat transmis vineri de SNAP.

"În sfârşit, conducerea Poliţiei Române - inspectorul general Ioan Buda a dispus recrutarea a 1800 de ofiţeri doar din sursă internă, din rândul agenţilor de poliţie cu studii superioare, o măsură normală care ar fi trebuit iniţiată de mult timp", se precizează în document.

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie atrage însă atenţia că Poliţia rămâne în continuare deficitară la capitolul ofiţeri.

"Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, întotdeauna departe de ipocrizie, a salutat măsurile angajatorului prin care li s-au acordat drepturile agenţilor. În anul 2017, Poliţia Română se confrunta cu un deficit enorm de agenţi. Tot atunci, a avut loc întâlnirea dintre premierul Mihai Tudose şi Iulian Surugiu, întâlnire în cadrul căreia s-au dispus măsuri care au diminuat problemele de personal. Poliţia Română rămâne deficitară la capitolul ofiţeri, iar pentru optimizarea activităţii este nevoie de încă 2.900 de ofiţeri (420 doar în Bucureşti), aceasta pe lângă nevoia de 900 de agenţi", se menţionează în comunicatul sindicatului.

SNAP recomandă agenţilor de poliţie să se apuce de învăţat, pentru a putea promova examenele de ofiţer.

"Fiecare manager trebuie să caute soluţii întâi în "pepiniera proprie" şi abia apoi să apeleze la sursa externă. Acum, tot ce mai rămâne este ca agenţii de poliţie să se apuce de învăţat pentru examene şi să-şi clădească o carieră de ofiţer. Agenţii care doresc să participe la examen nu trebuie să mai depună toate documentele (fişa medicală, cazier, etc.) ori să susţină alte probe, întrucât ei sunt deja angajaţi ai Ministerului Afacerilor de Interne", se încheie mesajul publicat de sindicatul agenţilor de Poliţie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

3 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

4 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

5 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala