Siria: Jihadiștii și rebelii au cucerit poziții strategice în sudul Alepului (OSDO)

Siria: Jihadiștii și rebelii au cucerit poziții strategice în sudul Alepului (OSDO)

O coaliție formată din rebeli și jihadiști sunt pe punctul de a asedia cartiere guvernamentale din Alep (nord), după ce au ocupat sâmbătă poziții strategice ale regimului în sudul orașului sirian, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

''Armata Cuceririi a preluat controlul bazei de armament, unde se află importante muniții, și o mare parte din baza artileriei. Ea este pe cale de a tăia ruta de aprovizionare ce duce la cartierele guvernamentale din Alep'', a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, precizând că ''forțele regimului sunt într-o poziție foarte dificilă, în pofida sprijinului aerian rus''.

Frontul Fateh al-Cham (fostul Front al-Nosra, ce a renunțat la subordonarea față de Al-Qaida), care face parte din Armata Cuceririi, a anunțat sâmbătă preluarea controlului asupra a două baze și a unei a treia poziții militare în același sector.

Televiziunea siriană a relatat la rândul său despre desfășurarea de lupte în cele trei locații.

Această răsturnare de situație intervine la trei săptămâni după ce forțele regimului, ajutate de armata rusă, au impus un asediu cartierelor rebele din Alep situate în estul orașului. De atunci, grupările rebelilor și jihadiștilor încearcă să spargă asediul.

Divizat din 2012 în cartiere controlate în est de către rebeli și în cartiere controlate în vest de către forțele proregim, Alepul reprezintă o miză majoră a conflictului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa