Sistemul israelian "Cupola de Fier" a interceptat o rachetă lansată din Fâșia Gaza

Sistemul israelian "Cupola de Fier" a interceptat o rachetă lansată din Fâșia Gaza

Sistemul israelian "Cupola de Fier" a interceptat luni noaptea o rachetă lansată din Fâșia Gaza, a informat armata israeliană, citată de agenția EFE.

"Sirenele au sunat în Consiliul Regional Ashkelon", a explicat într-un comunicat sursa militară citată, care a precizat că "nu s-au înregistrat răniți".

Noul incident s-a produs după ce armata israeliană a bombardat luni poziții ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza ca răspuns la lansarea de rachete spre Israel de către militanți palestinieni.

De miercuri, de când președintele SUA, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, mai multe rachete au fost lansate din Gaza, armata israeliană răspunzând cu bombardamente asupra unor obiective ale mișcării islamiste Hamas, care controlează enclava de zece ani.

"Armata acuză Hamas pentru aceste acțiuni agresive provenite din Fâșia Gaza", a subliniat biroul militar de presă.

Joi, Israelul a atacat două infrastructuri militare ca răspuns la lansarea de rachete, vineri, bombardamentele israeliene s-au soldat cu cel puțin 15 răniți, iar în zorii zilei de sâmbătă, atacurile aeriene au provocat moartea a doi militanți ai Hamas.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?