Slavici, Rebreanu sau Marin Preda - la proba de limba română a Bacalaureatului

Slavici, Rebreanu sau Marin Preda - la proba de limba română a Bacalaureatului

Candidații la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat, luni, la proba scrisă de limba și literatura română, cerințe din texte de Ioan Slavici, Liviu Rebreanu sau Marin Preda.

Astfel, candidații de la filiera teoretică — profilul real și filiera tehnologică au avut, la primul subiect, de răspuns la mai multe cerințe pe baza poeziei "Alt cântec" de Adrian Maniu. La al doilea subiect, candidaților li s-a cerut să scrie un text argumentativ, de 150 — 300 de cuvinte, despre rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă.

La subiectul al treilea, candidații au trebuit să redacteze un eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu.

La rândul lor, candidații de la filiera teoretică — profilul umanist și filiera vocațională — profilul pedagogic au avut de rezolvat, la primul subiect, cerințe pe baza poeziei "Vocula" de Ion Vinea. La subiectul al doilea, candidații au avut de scris un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre utilitatea organizării unor activități extrașcolare de educație cinematografică.

Subiectul al treilea a presupus redactarea unui eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un text narativ aparținând lui Marin Preda.

Conform calendarului, miercuri este programată proba obligatorie a profilului, iar vineri — proba la alegere a profilului și specializării.

Pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele până la ora 16,00 și vor putea fi depuse contestațiile între orele 16,00 — 20,00.

Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski