SNFP ameninţă cu proteste pentru modul în care a fost aplicată Legea salarizării

SNFP ameninţă cu proteste pentru modul în care a fost aplicată Legea salarizării

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici consideră oportună declanşarea de acţiuni sindicale, în perioada imediat următoare, motivat de faptul că Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din sistemul bugetar nu şi-a atins obiectivele propuse, se arată într-un comunicat SNFP, remis marţi, AGERPRES.

Conform sursei citate, o mare parte a personalului contractual din administraţia publică nu a beneficiat de creşteri salariale.

"La fel ca şi în cazul angajaţilor din poliţie sau din sistemul penitenciar o mare parte a funcţionarilor publici şi a personalului contractual din administraţia publică nu a beneficiat de creşteri salariale, mai mult, au avut loc diminuări ca urmare a aplicării noilor reglementări salariale şi fiscale. În această situaţie se află angajaţii instituţiilor din subordinea ministerelor (ANPC, Garda de Mediu, Inspecţia Muncii, ANPIS, ANOFM, Instituţia Prefectului), precum şi angajaţii sistemului instituţional din Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Transporturilor, Direcţiile de Sănătate Publică etc", conform SNFP.

Preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu, a declarat marţi pentru AGERPRES, că a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că unii funcţionari publici au avut diminuări salariale.

Întrebat în ce perioadă vor începe acţiunile de protest, Oprescu a spus că în maxim 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa