Șobolanii României!/PSD a votat, de urgență, la ora 22, eliberarea infractorilor. Pentru legea carantinei „face ședințe”

Șobolanii României!/PSD a votat, de urgență, la ora 22, eliberarea infractorilor. Pentru legea carantinei „face ședințe”

Deși gata de luni, PSD a anunțat că își va aloca, în Senat, „cât timp va fi nevoie” pentru a analiza legea care va permite carantinarea şi izolarea bolnavilor sau suspecților de coronavirus.

Pentru Codul Penal, care a făcut din România raiul infractorilor, s-a stat la vot până seara târziu pentru că așa au vrut Dragnea și Florin Iordache.

În urmă cu o săptămână, Secretarul de stat Raed Arafat a trimis o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

Guvernul a elaborat, luni, o lege care să corecteze elementele de neconstituționalitate și a trimis-o în Parlament.

Înțeleptul Cazanciuc are nevoie de timp

Camera Deputaţilor a adoptat, joi seara, proiectul privind carantinarea şi izolarea. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri. PSD a făcut numeroase amendamente.

Între timp, autoritățile au anunțat că mii de oameni au ieșit din centrele de carantină și din izolare urmare a decizie CCR. Numărul de infectări a atins un nivel maxim.

În acest context, era imperios ca Senatul să se mobilizeze pentru a vota Legea privind carantinarea și izolarea care a trecut, ieri seara de Camera Deputaților. Senatul este for decizional.

În pofida urgenței și a faptului că ne aflăm într-un vârf al pandemiei, senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că Senatul se va reuni abia mâine. El a spus că legea, amendată masiv de PSD în Camera Deputaților, este foarte proastă.

Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că proiectul Guvernului referitor la carantină şi izolare va fi dezbătut de Comisia juridică ”atât timp cât va fi nevoie”, precizând că este necesar şi un aviz al CSM, dat fiind că este vorba şi despre proceduri jusiciare. El a precizat că începând de sîmbătă va fi convocat plenul Senatului. privit  news.ro.

„Ne dorim o dezbatere de calitate serioasă. E nevoie de această modificare de program. După cum ştiţi, dezbaterea nu s-a încheiat la acest proiect de lege”, a zis Cazanciuc

Eliberarea infractorilor pe repede înainte

Altfel a procedat PSD, în epoca Dragnea, atunci când avea interes să scoată infractorii din pușcării.

„Lovitura PSD-ALDE-UDMR de la ora 22.00: noul Cod de procedură penală adoptat noaptea ca parlamentarii”, scria  presa  în iunie 2018.

„Proiectul puterii de modificare a Codului de procedură penală a fost votat, luni seară, pe repede înainte, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională. Proiectul legislativ, care conținea nu mai puțin de 320 de amendamente, a fost adoptat în jurului orei 22:00, amintind astfel de ordonanța 13, pe care reprezentanții puterii au dat-o „noaptea ca hoții”

În ceea ce prevede Codul de procedură penală în varianta trecută prin Comisia Iordache și validată de parlamentari este mult mai nociv pentru justiție decât conținutul ordonanței 13”, potrivit aceleiași surse.

Codul de Procedură Penală conținea  prevederi  nocive printre care:

-        „convorbirile, comunicările sau conversațiile interceptate şi înregistrate, care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării, nu pot fi folosite sau ataşate la dosarul de urmărire penală”.

-        „denunţurile vor aduce reduceri de pedeapsă doar dacă sunt făcute în maximum 6 luni de la faptă.

Dubla măsură

PSD a votat sute de amendamente și a forțat un vot la ora 22.00 pentru a trece legea care i-a scăpat din pușcărie pe criminali și violatori. Asta pentru că așa a vrut Dragnea și alți PSD-iști cu probleme penale.

În schimb, când este nevoie urgent de un vot pentru carantinarea și izolarea persoanelor cu COVID, șeful Senatului PSD-istul Cazanciuc anunță că vor dezbate pe îndelete cât timp va fi nevoie. SURSA:  Newsweek România .



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa