ȘOC! Pieleanu detonează NUCLEARA la Antena 3! Sunt cel puțin 30 de parlamentari PSD care REFUZĂ să voteze cu Dragnea. Doar unul dintre cei 9 parlamentari ai PSD Iași va vota moțiunea!

ȘOC! Pieleanu detonează NUCLEARA la Antena 3! Sunt cel puțin 30 de parlamentari PSD care REFUZĂ să voteze cu Dragnea. Doar unul dintre cei 9 parlamentari ai PSD Iași va vota moțiunea!

Pieleanu detonează nucleara la Antena 3! Sunt cel puțin 30 de parlamentari PSD care refuză să voteze cu Dragnea. Doar unul dintre cei 9 parlamentari ai PSD Iași va vota moțiunea! Sociologul Marius Pieleanu, un apropiat al conducerii PSD, a anuntat, vineri, la Antena 3, ca sunt cel putin 30 de parlamentari ai PSD care vor refuza sa voteze motiunea de cenzura.

El spune ca in aceste momente se poarta negocieri „fata in fata” cu toti parlamentarii PSD. Negocierile sunt duse, din partea conducerii PSD, de catre Marian Neacsu.

PSD si ALDE au nevoie de cel putin 233 de voturi in Parlament pentru a demite guvernul pe care l-au instalat in urma cu jumatate de an.

Dintr-un total de 464 de alesi, majoritatea PSD-ALDE are un total de 247 de parlamentari. Daca informatiile lui Pieleanu sunt corecte, atunci motiunea de cenzura va fi votata doar de 217 parlamentari, numar insuficient pentru a-l darama pe Grindeanu!

Surse: Un singur parlamentar dintre cei 9 ai PSD Iasi va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu

Un singur parlamentar dintre cei 9 ai PSD Iasi va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, au declarat vineri pentru News.ro. surse din cadrul filialei iesene a PSD, care sustin ca situatia este "delicata", intrucat majoritatea alesilor social-democratilor ieseni nu doresc caderea actualului Executiv.

Senatorul Victorel Lupu este singurul parlamentar iesean care s-ar fi exprimat transant in favoarea motiunii de cenzura, potrivit surselor citate.

Dintre ceilalti 8 parlamentari ieseni, unii ezita sa se pronunte, dar "cei mai multi nu vor vota pentru motiune.

"Situatia este delicata. Doar senatorul Victorel Lupu s-a pronuntat pentru motiune. O buna parte nu vor vota pentru motiune, si aici vorbim despre cei care il sustin pe Mihai Chirica. Au prins locuri pe listele de la parlamentare cu sprijinul lui. Mai este deputatul Nicolae Banicioiu, care, de asemenea, este in tabara Grindeanu", au precizat surse din cadrul PSD Iasi.

Aceleasi surse au afirmat ca, in cadrul sedintei de vineri a Biroului Permanent Judetean PSD Iasi, deputatul Camelia Gavrila ar fi spus ca plecarea guvernului Grindeanu nu este o solutie buna, dupa care ea a lipsit de la reuniunea Comitetului Executiv Judetean al filialei.

Comitetul Executiv Judetean al PSD Iasi a decis, vineri dupa-amiaza, sustinerea motiunii de cenzura pe care PSD o va initia saptamana viitoare impotriva guvernului Grindeanu.

Totusi, Organizatia Municipala PSD Iasi anuntase miercuri ca il sustine pe premierul Sorin Grindeanu. Dupa organizatiile din Timis si Caras Severin, PSD Iasi a fost e a treia organizatie din teritoriu care i-a luat partea lui Grindeanu in confruntarea cu Liviu Dragnea.

Liderul informal al PSD Iasi este Mihai Chirica, primarul municipiului, chiar daca el a fost inclocuit de la conducerea organizatiei in luna aprilie, dupa ce l-a criticat public pe Liviu Dragnea in scandalul OUG 13.


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 Un caz „special”...

3 Cel mai negru scenariu pentru România...

4 Dezvăluirea lui Băsescu despre proprietarul Bazei Mihail Kogălniceanu...

5 VIDEO Acest monstru este dovada vie a faptului că lumea n-a fost și nici nu va fi bună vreodată...