Soldații ruși din Ucraina, forțați să se violeze între ei, legați de copaci sau înfometați

Soldații ruși din Ucraina, forțați să se violeze între ei, legați de copaci sau înfometați

Soldații ruși sunt supuși unor pedepse extrajudiciare brutale pe linia frontului din Ucraina, fiind legați de copaci timp de mai multe zile, aruncați în gropi sau obligați să se violeze între ei, arată un raport citat de publicația independentă rusă Verstka, potrivit Business Insider .

Publicația a intervievat mai mulți soldați ruși timp de trei luni, care au descris condițiile brutale în care trupele recrutate din închisorile rusești agresează și abuzează soldații mobilizați, în timp ce comandanții rămân staționați în siguranță departe de front.

„Condamnații noștri și-au pierdut complet capul”, a declarat un soldat pentru Verstka, invocând lipsa de rotație pe linia frontului și numărul tot mai mare de decese ca motive pentru furia lor.

Publicația a obținut o înregistrare video în care patru bărbați dezbrăcați sunt loviți și abuzați verbal de către personalul militar și apoi sunt puși să intre într-o groapă săpată.

Soldatul care a împărtășit videoclipul cu Verstka, Misha Maltsev, a declarat că aceasta este o formă tipică de pedeapsă neoficială pentru cei care beau sau se droghează în timpul serviciului.

El a mai afirmat că trupele de justițiari „îi obligă să facă sex după aceea”. Stau și se uită la asta. Râd, se urinează pe ei. Ca și cum s-ar uita la televizor”.

Legați de copaci

„Este un iad aici”, a spus un alt soldat rus. „Se omoară între ei. Ordinele sunt stupide. Toată lumea înțelege că nu poți reuși, dar îi trimit să moară oricum”.

Verstka a publicat, de asemenea, o înregistrare video care pare să arate un soldat neidentificat fiind legat de un copac.

Soldatul rus Semyon Kiskorov a declarat că cei care refuză să lupte sunt, de asemenea, supuși unor pedepse brutale - sunt legați de copaci mai multe zile și nu li se dă apă sau mâncare.

Kiskorov a afirmat că acest lucru i s-a întâmplat lui și fratelui său în noiembrie 2023, după ce au refuzat să meargă la un asalt.

Maltsev a mai spus că soldații răniți sunt cusuți și trimiși înapoi la luptă, iar cadavrele camarazilor lor morți sunt adesea lăsate să putrezească în jurul lor.

Publicația a notat că, după ce a vorbit cu ei, Maltsev și întreaga sa unitate au fost uciși în satul Krynky, pe malul estic al râului Dnipro, unde Ucraina a stabilit un cap de pod, în decembrie 2023.

Într-o a treia înregistrare video, doi bărbați par să fie bătuți cu bastoane în timp ce se trage cu mitraliera aproape de capetele lor. Se pot auzi gemete, strigăte și sunete de lovituri pe corpurile oamenilor. „Gata, vă rog să mă iertați”, urlă unul dintre cei care sunt pedepsiți.

Unitățile rusești „Storm Z”

Armata rusă a suferit pierderi grele de vieți omenești pe tot parcursul războiului, iar unii analiști au descris folosirea tacticii „valurilor umane”, care încearcă să copleșească pozițiile ucrainene prin trimiterea unor mase de soldați pe jos.

Acești soldați sunt adesea slab pregătiți sau insuficient echipați, ceea ce duce la creșterea numărului de decese.

Anul trecut, Kremlinul a înființat unități „Storm Z”. Unii dintre soldații din această forță sunt infractori condamnați care merg în luptă în schimbul unor reduceri de pedepse.

Ucraina a declarat că „Storm Z” prezintă o capacitate de luptă extrem de scăzută, potrivit unui comunicat de presă tradus de Pravada.

Soldații din acest grup suferă de alcoolism, se implică în jafuri și sunt predispuși la dezertare, a declarat Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

3 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

4 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

5 Foarte interesante amănunte...