Sondaj PMP: Iohannis, 40%, Dăncilă, 19% și Barna 13%

Sondaj PMP: Iohannis, 40%, Dăncilă, 19% și Barna 13%

Eugen Tomac contrazice sondajul USR și prezintă alte cifre pentru candidații la prezidențiale: Iohannis 40%, Dăncilă 19%, Barna 13% și Paleologu 8%.

 Liderul PMP, Eugen Tomac, a prezentat, duminică dimineață, cifre diferite față de sondajul realizat de USR și care a apărut în presă pe surse la sfârșitul săptămânii trecute. În sondajul USR Dan Barna are 18,5%, fiind în scădere cu un procent față de luna trecută, la fel și Klaus Iohannis, care ar avea 39%, față de 40,5%. Viorica Dăncilă ar fi în creștere, ajungând la 23,4%, iar Theodor Paleologu, candidatul susținut de PMP, ar obține mai puține voturi decât Kelemen Hunor, doar 3,8% față de 3,9% cu cât este cotat liderul UDMR în sondajul USR.

”Îi provoc pe cei din USR-PLUS, azi la 30 de ani de la revoluție, să publice integral sondajul “scăpat” in presă, din care rezultă că Dan Barna are peste 18%, iar Theodor Paleologu are o intenție de vot mai mică decât Hunor. In numele adevărului, demonstrați-le alegătorilor dumneavoastră că nu mințiți și că sunteți ceea ce pretindeți, niște oameni noi și cinstiți in politică. Vă promit că și eu voi publica un sondaj cu toate datele, din care să rezulte că cifrele prezentate aici au în spate o cercetare sociologică solidă și profesionistă”, a scris Tomac duminică dimineață, pe Facebook.

Liderul PMP a declarat că cifrele la zi pe care partidul său le deține cu privire la intenția de vot a alegătorilor sunt diferite față de cele ale USR:

”Singurul candidat aflat pe trend de creștere este Theodor Paleologu, toți ceilalți și-au atins limitele in susținerea populației, de aici și explicația că nimeni nu își dorește o dezbatere cu cel mai bun candidat.

Klaus Iohannis – 40 %
Viorica Dăncilă – 19 %
Dan Barna – 13%
Theodor Paleologu – 8 %
Mircea Diaconu – 7 %
Kelemen Hunor – 4 %
Alexandru Cumpănașu – 3 %
Alții – 1,5%”, a transmis Tomac duminică dimineață, cu câteva ore înainte ca PMP să decidă dacă va susține sau nu guvernul Orban.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”